Esteban Ocon zadovoljan je osmim mjestom nakon što je zbog kazne morao startati 14. i vjeruje da on i momčad nisu mogli puno više od toga u vrućim uvjetima na Silverstoneu u kojima je Daniel Ricciardo postupno padao kroz poredak.

Nakon obećavajućeg petka i Ricciardovog trećeg mjesta na drugom treningu Renaultova očekivanja bila su visoka, a Australac je u subotu ostvario peto kvalifikacijsko vrijeme dok je Ocon bio 11., 0.126 sekundi od prolaska u Q3.

Ali zbog kazne za ometanje Russella u kvalifikacijama Ocon je morao krenuti s 14. mjesta i osloniti se na strategiju jednoga ulaska u boks što mu je na kraju i uspjelo jer je osvojio četiri boda.

Ocon je zaradio dva mjesta u prvom krugu dok je Ricciardo izgubio mjesto od Strolla i bio šesti, ali njegove nade u bolji plasman uništile su medium gume u drugoj dionici i to što se u 31. krugu izvrtio u duelu sa Sainzom.

“Ovo je definitivno bila jako dobra utrka za nas, imali smo solidan start, dobro čuvali gume i imali sjajnu promjenu guma,” rekao je Ocon.

“Utrka je bila teška zbog guma, posebno na agresivnoj strategiji, ali uspjeli smo to kontrolirati i na kraju smo imali puno brzine.”

2020 70th Anniversary Ocon Renault Sunday race with Sainz and Vettel Photo Renault

“Održali smo gume na životu što smo bolje mogli i uspjeli zadržati bolide iza sebe pa smo jako sretni s rezultatom.”

“Mislim da nismo mogli puno više s 14. mjesta na startu. Naš cilj je bolje se kvalificirati, imamo brzinu za to, a onda se možemo boriti za veće bodove.”

Ricciardo kaže da je ovo bio jedan od dana kad stvari idu sve gore i gore.

“U početku je bilo u redu, držao sam šesto mjesto i priključak za bolidima ispred sebe, ali mučio sam se na medium gumama nakon promjene guma,” rekao je Ricciardo.

“Morali smo ući u boks po hard gume i onda sam izgubio stražnji kraj braneći se od Sainza te sam se izvrtio. Utrka je tad bila gotova.”

“Frustrirajuće, ali puno je pozitivnih stvari koje možemo izvući iz dva tjedna na Silverstoneu.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull i Honda ne sumnjaju u Mercedesov povratak u Francuskoj

Vodeća momčad F1 prvenstva Red Bull ne sumnja da će se aktualni svjetski prvaci Mercedes v…