Održavanje VN Njemačke 2017. i dalje upitno

Održavanje VN Njemačke 2017. i dalje je upitno iako je utrka na provizorno kalendaru kojeg je objavila FIA, a Bernie Ecclestone još uvijek nije postigao dogovor.

Hockenheim i Nurburgring godinama se izmjenjuju u domaćinstvu VN Njemačke, a utrka je iz kalendara izbivala 2015. prije nego se 2016. ponovno vratila na Hockenheim gdje se vozila i 2014.

Neparnim godinama domaćin bi trebao biti Nurburging, ali u provizornom kalendaru stoji Hockenheim uz napomenu da održavanje još uvijek nije potvrđeno.

Vodstvo staze Hockenheim odmah je dalo do znanja da će domaćin utrke biti samo ako je to za njih financijski isplativo, čime se ponavlja situacija iz 2015. kada nismo imali VN Njemačke.

“Uvrštavanje Hockenheima je provizorno jer još uvijek nema nikakvog dogovora,” rekao je Hockenheimov glasnogovornik.

“Hockenheim je svakako zainteresiran za održavanje utrke ukoliko Nurburgring to odbije, ali ako su uvjeti dobri odnosno da ne nose financijski rizik.”

Bernie Ecclestone potvrdio je da još uvijek nema dogovora oko VN Njemačke.

“Da, još ništa nije sigurno, pokušavamo to riješiti,” rekao je Ecclestone.

“Čini se da promotori ne mogu pronaći financijsku isplativost, ne mogu platiti cijenu održavanja koju smo za njih jako smanjili.”

“Nije pošteno da moraju platiti cijenu koja je puno manja od ostalih europskih staza. Pokušavamo držati iste cijene za europske staze.”

Ecclestone je izrazio čuđenje što održavanje utrke Formule 1 u Njemačkoj ide tako teško s obzirom na Mercedesovu dominaciju i četiri njemačka vozača.

“Možda ne žele Formulu 1.”

“Da, vrlo je čudno ako pogledate njihovu povijest. Imaju nekoliko svjetskih prvaka i vrlo uspješnu momčad. Ne znam što bi još mogli imati,” čudio se Bernie.

Možda stari Hockenheim? Ili V10 motore?

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull i Honda ne sumnjaju u Mercedesov povratak u Francuskoj

Vodeća momčad F1 prvenstva Red Bull ne sumnja da će se aktualni svjetski prvaci Mercedes v…