Daniil Kvyat bio je nevjerojatno sretan zbog pobjedničkog postolja na VN Njemačke u svojoj ‘drugoj F1 karijeri’ i priznaje da je mislio da se više nikad neće uspjeti popeti na postolje nakon što je 2016. degradiran iz prve u drugu Red Bullovu momčad.

Kaotična utrka na Hockenheimu s promjenjivim uvjetima ponudila je puno uzbuđenja, ali i priliku za manje momčadi da pravovremenim i hrabrim odlukama naprave razliku, ali kako bi se to dogodilo vozači su morali izbjeći sve zamke u takvim uvjetima u kojima su griješili i puno iskusniji vozači.

Ključna odluka koja je Kvyatu donijela postolje bio je rani prelazak na gume za suho u posljednjoj fazi utrke, što su odradili i u Racing Pointu sa Strollom, a Rus je zgrabio priliku i ostvario prvo postolje od Kine 2016. i Toro Rossu donio tek drugo postolje, prvo nakon Vettelove pobjede u Monzi 2008.

“Nevjerojatno je vratiti se na postolje u mojoj ‘drugoj karijeri’,” rekao je Kvyat.

“Mislio sam da se ovo više neće ponoviti u mom životu pa sam nevjerojatno sretan. Trenutno osjećam toliko emocija da mi treba neko vrijeme da se sve slegne. Ovo postignuće je tako veliko jer je 11 godina prošlo od posljednjeg Toro Rossovog postolja sa Sebastianom u Monzi.”

Daniil Kvyat celebrates his third place at the German GP F1 2019 with his Toro Rosso team and Alexander Albon Photo Red Bull Daniil Kvyat celebrates his third place at the German GP F1 2019 with his Toro Rosso team Photo Red Bull

“Hvala svima u momčadi, bio je ovo nevjerojatan dan. Bio sam spremniji nego ikad boriti se za ovakve pozicije. Ove godine osjećam se zrelije, glava mi je hladnija i spremniji sam boriti se na vrhu tako da mislim da sam to danas pokazao i sebi i svima ostalima.”

“Nadam se da će mi ovo uskoro postati navika!”

“Ovakve utrke nisu jednostavne, bilo je teško donijeti odluku da uđemo u boks krug ranije [po gume za suho], bila je to 50/50 odluka između mene i momčadi, zajedno pobjeđujemo i zajedno gubimo i danas smo zajedno pobijedili.”

Šef Toro Rossove F1 momčadi Franz Tost čestitao je Verstappenu na pobjedi i Hondi na drugoj pobjedi u hibridnoj turbo eri, ali i svom vozaču Kvyatu na prvom postolju ove sezone.

“Čestitke Maxu Verstappenu na pobjedi i Hondi na njihovoj drugoj pobjedi u turbo eri, a enormne čestitke Daniilu Kvyatu, zaista zaslužuje treće mjesto,” rekao je Tost.

“Imao je fantastičnu utrku, sjajno je prestizao i ostao je usredotočen do kraja, bez grešaka, u teškim uvjetima. Kiša je bila na našoj strani!”

“Želim zahvaliti svima u Toro Rossu što su ovo učinili mogućim. Sad se okrećemo Budimpešti, u prošlosti smo tamo pokazivali dobre performanse i ne možemo dočekati da to ponovno učinimo.”

Kvyat je 2015. u Mađarskoj završio drugi iza pobjednika Vettela i ispred momčadskog kolege Ricciarda u drugom Red Bullu što mu je i danas najbolji rezultat u F1 karijeri.

Vettel Kvyat Ricciardo Hungarian GP F1 2015 podium Photo Red Bull

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari donosi novi aero paket za drugu utrku u Austriji

Ferrari će ubrzati donošenje novoga aerodinamičkog paketa nastalog na temelju promjene raz…