VN Monaka trebala bi se održati u svom originalnom terminu krajem petoga mjeseca unatoč rastućoj prijetnji koronavirusa zbog kojega su otkazane prve četiri utrke ovogodišnjeg F1 prvenstva.

Vodstvo Formule 1 najavilo je da bi se prva utrka mogla održati na kraju svibnja, ali nisu bili precizni je li riječ o Monaku, koji bi se trebao održati od 21. do 24. svibnja, ili prvoj utrci u šestom mjesecu, VN Azerbajdžana, koja je na rasporedu od 5. do 7. lipnja.

Automobile Club de Monaco (ACM) objavio je da zatvaraju svoja vrata javnosti, ali da bi se F1 utrka trebala održati u planiranom terminu.

“Zbog najnovijih razvoja događaja koji se tiču rastuće prijetnje koronavirusa (COVID-19) i u skladu s direktivama zavoda za javno zdravstvo, Automobile Club de Monaco (ACM) objavljuje da zatvara svoja vrata svojim članovima i javnosti,” stoji u priopćenju.

“Restoran, butik i prodaja karti također su zatvoreni od danas do daljnjega.”

“Kao što smo komunicirali u službenom priopćenju za medije 12. ožujka, Grand Prix de Monaco Historique (8. – 10.5.) i Formula 1 (21. – 24.5.) trebale bi se održati kao što je originalno i planirano.”

Utrka u Monaku jedna je od najtežih za promijeniti termin jer je potrebno zatvoriti promet nekoliko tjedana ranije kako bi se pripremila staza, kao i određeni period da se promet vrati u normalu.

Formula 1 već je najavila da planiraju odbaciti ljetnu stanku u osmom mjesecu kako bi održali što više utrka u sezoni koja je s 22 utrke trebala biti rekordna, ali sada je sigurno da se sve utrke neće održati budući da je VN Australije otkazana.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …