Rio de Janeiro trebao bi biti domaćin VN Brazila 2021. nakon što istekne trenutni ugovor staze Interlagos, a otkrivena je i konfiguracija nove staze koju je dizajnirao Helman Tilke.

Rio de Janeiro najavio je da želi preuzeti domaćinstvo VN Brazila od trenutne staze Interlagos u Sao Paolu, ali to će se dogoditi tek kad istekne trenutni Interlagosov ugovor koji ističe nakon 2020.

Američki konzorcij Rio Motorsports tvrdi da su u ponedjeljak dobili natječaj za izgradnju nove staze i 35-godišnju koncesiju na vojnom zemljištu kao jedina prijavljena strana u tom natječaju.

Nova staza ipak se neće zvati po trostrukom svjetskom prvaku Ayrtonu Senni, ali će serija zavoja pretkraj kruga nositi ime ‘Senna S’ i time nastaviti tradiciju s Interlagosa koji također ima zavoj toga imena na početku kruga.

“Prijedlog koji smo donijeli u Rio želi predstaviti sliku suvremene staze, dinamičke i pune emocija,” rekao je glavni dizajner F1 staza Herman Tilke.

“Istovremeno, govorimo o prostoru s višediscplinarnim pristupom koji omogućuje vrlo širok raspon korištenja u drugim sportovima i tako služi cijeloj zajednici.”

Izvršni direktor Rio Motorsports konzorcija Jr Pereira oduševljen je što su napokon dobili natječaj za održavanje F1 utrke.

“Današnja pobjeda je posljedica rada koji je počeo prije više od četiri godine,” rekao je JR Pereira.

“Zajedno smo okupili najbolje na svijetu u smislu tehničke sposobnosti kako bismo osigurali izgradnju nove staze u Rio de Janeiru za najbolje motorsport događaje na svijetu.”

Rio MotorPark Rio de Janeiro track layout Brazilian GP F1 2021 Photo Autosport Edited by MAXF1net

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Brawn – ‘Ferrari neće okrenuti situaciju preko noći’

Bivši Ferrarijev tehnički direktor Ross Brawn kaže da Ferrari neće tako lako okrenuti tren…