Ovo je novi Williams FW40

Williams FW40 angle Foto Williams

Autosport i Motorsport otkrili su ekskluzivne fotografije novoga Williamsa FW40 kojim će momčad Franka Williamsa obilježiti 40 obljetnicu svoje F1 povijesti.

Williams FW40 tako je postao prvi bolid nove generacije koji je javno pokazan prije službenog predstavljanja bolida i prvih testova u Barceloni nakon što je Manor pokazao fotografiju bolida s kojim su se trebali natjecati u novoj sezoni Formule 1.

Novi bolidi za 2017. ističu se širim gumama, širim i nižim stražnjim krilom, širim i nakošenim prednjim krilom i novim aerodinamičkim paketom koji će bolidima omogućiti razvijanje puno većih razina downforcea nego dosad.

Williams je zadržao vizualni identitet koji su koristili i prethodne tri godine, a oblik nosa sličan je prošlogodišnjem. Usisnik iznad vozačeve glave sada je nešto širi, slično prošlogodišnjem Mercedesu W07, a bočne stranice ne koriste maksimalnu širinu od 1600 mm (minimalna širina je 1400 mm).

Stražnje krilo ima zakrivljene nosače, kao testni Ferrari SF15-T s kojim je Pirelli testirao novu generaciju guma za 2017., a novost je i produljeni pokrov motora koji se u svom središnjem dijelu proteže prema nižem i širem stražnjem krilu.

Williams će novi FW40 službeno predstaviti 25. veljače.Williams FW40 front Foto Williams

DATUMI PREDSTAVLJANJA BOLIDA

Sauber 20.2.
Renault 21.2.
Force India 22.2.
Mercedes 23.2.
McLaren Honda 24.2.
Ferrari 24.2.
Williams 25.2.
Haas 26.2.
Toro Rosso 26.2.
Red Bull 26.2.

PRVI VIDEO WILLIAMSA FW40

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 razmatra povratak razvojnih tokena i dodatno smanjenje ograničenja budžeta

FIA i Formula 1 razmatraju ponovno uvođenje sustava tokena kojim bi kontrolirali stopu raz…