Sergio Perez i Max Verstappen zadovoljni su prvim krugovima u novom Red Bullovom F1 bolidu za 2021. RB16B kojega su prvi puta isprobali na kišnom Silverstoneu na kojem su testirali i dvije godine star RB15.

Red Bull je jučer odradio prve kilometre u novom RB16B zahvaljujući danu za snimanje promotivnih materijala koji ograničava korištenje aktualnih bolida na najviše 100 kilometara.

Perez i Verstappen podijelili su 100 kilometara kako bi oboje dobili prve dojmove s novim bolidom i novom Hondinom pogonskom jedinicom, a Alexander Albon vozio je dvije godine star RB15.

Perez je prvi dobio priliku za upravljačem novoga bolida i smatra da je osjetno bolji od RB15.

“Voziti novi bolid uvijek je posebno i za vozača i za momčad koja je tako naporno radila tijekom zime pa je prvo iskustvo na stazi uvijek emocionalno iskustvo,” rekao je Perez.

“Mogu reći da mislim da ima puno potencijala. Uvjeti nisu bili sjajni, ali bilo je lijepo dobiti osjećaj za bolid.”

“Prilično je uzbudljivo. Ranije sam vozio RB15, ali danas sam osjetio korak naprijed u razini prijanjanja i najvećoj brzini.”

Verstappen je također vozio i RB15 i RB16B i zadovoljan je prvim dojmovima.

“Počeo sam s RB15 kako bih odradio nekoliko krugova nakon zimske stanke i onda sam uskočio u RB16B,” rekao je Verstappen.

“Dani poput ovoga važni su da bih se navikao na bolid i novu pogonsku jedinicu i kako bismo bili što spremniji za testiranja u Bahrainu.”

“Uvijek je dobro vratiti se u F1 bolid i tako je dobar osjećaj kad ponovno izađete iz boksa.”

Šef momčadi Christian Horner slaže se da je poseban osjećaj prvi puta vidjeti novi bolid na stazi.

“Danas smo morali provjeriti funkcioniraju li svi osnovni sustavi prije nego krenemo u Bahrain i po tom pitanju bio je to uspješan dan,” rekao je Horner.

“Bilo je dobro vidjeti i Alexa koji je vozio RB15 uz Maxa. Važno je da ostane spreman jer će igrati ključnu ulogu u razvoju RB16B.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton na pole positionu u Imoli ispred dva Red Bulla

Lewis Hamilton osvojio je prvi pole position ove sezone nakon napetih kvalifikacija za VN …