2022 Miami GP Perez Red Bull RB18 rear end follows Sainz Ferrari F1-75 Photo Red Bull Edited by MAXF1net

Sergio Perez je nakon problema sa senzorom na svom motoru imao oko 30 KS manje i zato nije uspio napasti Carlosa Sainza u Ferrariju, a Meksikanac vjeruje da je s normalnim motorom imao šansu za pobjedu jer je promijenio gume za vrijeme sigurnosnoga automobila.

Perez se kvalificirao na četvrto mjesto iza dva vozača Ferrarija i momčadskoga kolege Verstappena, a to je mjesto držao gotovo cijelu utrku iako je u jednom trenutku vršio pritisak na trećeplasiranoga Sainza u Ferrariju.

Ali problemi s motorom, koje je Red Bull objasnio nefunkcioniranjem jednoga od senzora, natjerali su Pereza da drastično uspori i u dva kruga izgubi više od 30 sekundi, a kad se situacija stabilizirala više nije imao prvotnu snagu.

Zato ni na novim medium gumama nije uspio prestići Sainza u Ferrariju čiji je bolid bio sporiji na pravcu, ali s deficitom snage Perez nije imao šanse napasti za treće mjesto.

“Danas smo doživjeli veliko razočaranje, ali barem smo uspjeli završiti s bodovima koje imamo,” rekao je Perez.

“Vršili smo pritisak na Carlosa i tada smo imali problem sa snagom. To je bilo uzrokovano kvarom senzora i značilo je da smo izgubili puno energije, što je ograničilo našu sposobnost napada.”

“Bio sam sekundu od Carlosa, a onda je motor pao i izgubio sam oko 30 sekundi u dva kruga i nakon toga me problem pratio tijekom cijele utrke. Imali smo brzinu da budemo gore na postolju i pritiskao sam koliko sam mogao u poziciji u kojoj smo bili.”

“Bilo je teško brinuti se i za gume, bilo je tako teško u zavojima i gubio sam puno prianjanja pred kraj utrke. Krenuo sam u napad nakon povlačenja sigurnosnog automobila, ali nije bilo nikakvog prianjanja i jednostavno nisam mogao proći pokraj Carlosa.”

“Radimo jako puno na pouzdanosti i nastavit ćemo gurati kao momčad, ali drago mi je što smo danas uspjeli završiti. U Barceloni se želim vratiti u borbu za vrh.”

Upitan misli li da ima priliku pobijediti u utrci nakon što je prešao na nove medium gume dok su tri vozača ispred njega bili na potrošenom hardu, Perez je odgovorio: “S normalnim motorom, imao bih priliku.”

Šef momčadi Christian Horner potvrdio je da je Perez nakon problema imao oko 30 KS manje.

“Checo danas stvarno nije imao sreće, rano je imao problem sa senzorom i izgubio je oko 30 konjskih snaga, a dao je sve od sebe nakon zaustavljanja u boksu kad smo mu dali prednost u gumama, a bez tog problema bi možda čak završio drugi,” smatra Horner.

“Predstoje nam neke zanimljive utrke, automobil ide dobro, očekuje nas razvoj u ljeto i moramo izgubiti nešto težine s bolidom, ali zadovoljni smo onim što smo postigli ovoga vikenda.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Binotto ‘ne vidi razlog’ za promjene u Ferrariju nakon Mađarske

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto smatra da nakon više od pola sezone koju su obil…