Šef Red Bullove F1 momčadi Christian Horner kaže da Sergio Perez mora popraviti svoje nastupe u kvalifikacijama kako bi zadržao mjesto u momčadi i nakon 2024. budući da mu je taj segment trkaćega vikenda bio najproblematičniji tijekom 2023.

Perez je dobro startao u novu sezonu s dvije pobjede u prve četiri utrke, a u tim vikendima bio je solidan i u kvalifikacijama, za razliku od ostatka sezone.

Loše kvalifikacije Pereza su stavljale u teške pozicije u utrci u kojima bi se često borio za puno niže pozicije od Verstappena koji je od pete utrke sezone u Miamiju do kraja sezone izgubio samo jednu utrku, VN Singapura.

Meksikanac ima ugovor s Red Bullom za 2024. godinu, ali moguće produljenje suradnje ovisi isključivo o njemu i njegovim performansama u 2024., posebno u kvalifikacijama.

“Mislim da je teško biti Maxov momčadski kolega i mislim da morate imati određenu odlučnost i karakter kako biste bili spremni suprotstaviti se Maxu,” rekao je Horner.

“Ali kako svi približavaju, neizbježno je da želite svoja dva bolida što je moguće bliže jedan drugome.”

“S Checom, njegova brzina u utrci bila je vrlo jaka u mnogim prilikama. Njegov učinak u kvalifikacijama vjerojatno je područje na koje se treba usredotočiti tijekom zime.”

“Ali on je itekako svjestan da mora podići svoj kvalifikacijski prosjek tako da ne mora biti na tako niskim pozicijama.”

Horner smatra da će Perez biti bolji u kvalifikacijama kad bude imao više samopouzdanja u bolidu, kao što je to bio slučaj na početku 2023.

“To je mogućnost izvlačenja maksimuma iz jednog kruga na najvišoj točki prianjanja koju imate na novom kompletu guma. I na početku mu je to jako dobro išlo.”

“Ako pogledate Bahrain, bio je brz [0.138 s iza Verstappena]. Ako pogledate njegove rane utrke, njegove kvalifikacije u Saudijskoj Arabiji, gdje je bio na pole positionu [nakon Verstappenova kvara u Q2]. U Azerbajdžanu je bio izvanredan cijeli vikend. Miami također u kvalifikacijama.”

“Onda su se stvari krenule nizbrdo. Ali mislim da je to područje na koje će se jako usredotočiti jer zna da je to element koji mu je ključan za sljedeću godinu.”

Perez je unatoč problemima osigurao drugo mjesto u poretku vozača, ali s manje od pola Verstappenovoga broja bodova.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Dva McLarena ispred dva Ferrarija uoči kvalifikacija u Imoli

Oscar Piastri i Lando Norris postavili su dva najbrža vremena na trećem slobodnom treningu…