2023-Austrian-GP-Verstappen-and-Perez-lead-for-Red-Bull-Sprint-race-battle-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net

Sergio Perez kaže da nije vidio svoga momčadskog kolegu Maxa Verstappena nakon prvoga zavoja jer je vidljivost u mokrim uvjetima bila jako loša, zbog čega je Nizozemac morao nakratko na travu.

Verstappen je loše startao i dao Perezu šansu za napad, ali Meksikanac mu je zatvorio vrata nakon lošega izlaska iz prvoga zavoja i prisilio ga na izbjegavanje sudara.

Vodeći čovjek prvenstva nije dugo čekao na priliku za napad te je prestigao Pereza na kočenju za treći zavoj nakon čega Perez gubi poziciju i od Hulkenberga.

Ali Perez je u 12. krugu vratio drugo mjesto pa je Red Bull ostvario dvostruku pobjedu iako nisu mijenjali gume kao većina vozača.

“Bio je to odličan timski rezultat za sve nas,” rekao je Perez.

“Max i ja smo se na početku zbližili malo više nego što smo trebali, bilo je malo krivih procjena s obje strane, ali razgovarali smo o tome i sve je dobro.”

“Mislim da je Max bio ljut što sam ušao u zavoj 2, ali ga tamo nisam vidio. Upravo sam imao vrlo loš zavoj 1 pa sam se pokušao zaštititi, ali kad sam shvatio da je on tamo, otvorio sam vrata i vratio mjesto natrag u drugom zavoju.”

“Kasnije u utrci, nakon što smo prošli Nica u Haasu, sve je bilo o tome da stignemo do kraja jer su gume postajale prevruće dok se staza sušila, ali dobili smo rezultat koji smo željeli.”

“Sutra startam s 15. mjesta. Iako će pretjecanja biti teška, imat ćemo priliku, vidjeti što možemo i potruditi se vratiti što više pozicija.”

“Mislim da smo jučer pokazali vrlo dobar tempo i da nam je bolid dobar. Još uvijek se ne osjećam dobro i nažalost daleko od 100%, ali radujem se sutrašnjem danu da vidim što možemo učiniti.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen najbrži na prvom danu testiranja u Bahrainu

Max Verstappen otvorio je predsezonska testiranja uoči početka F1 sezone 2024. s najbržim …