Sergio Perez kaže da ga ne brine povratak Daniela Ricciarda i loša forma koju pokazuje na posljednjih pet trkaćih vikenda i vjeruje da može prebroditi trenutni loš period u kojem se nalazi.

Perez je sjajno krenuo u sezonu s dvije pobjede na prve četiri utrke, ali demoralizirajući poraz od Verstappena u Miamiju, koji ga je pobijedio iako je startao tek deveti dok je Perez startao prvi, započeo je loš niz za Meksikanca.

Uslijedio je Monako gdje se Perez jedini sudario u kvalifikacijama od 20 vozača i ispao u Q1, a u Q3 nije prošao na posljednjih pet utrka.

“To ne mijenja ništa jer ja vozim za Red Bull. Vani nije samo Daniel, već i Yuki, više od pola vozača bi voljelo voziti za Red Bull. Dakle, to ne mijenja ništa,” komentirao je Perez u Mađarskoj povratak Ricciarda i njegovu kandidaturu za mjesto u Red Bullu.

“U F1 sam već 13 godina tako da nisam tip koji više razmišlja toliko unaprijed.”

“Bio sam s inženjerima, pa da budem iskren nisam čak ni imao vremena razgovarati o tome što se događa s Danielom. Mislim da je to sjajna prilika za njega. I to je to.”

“Fokusiram se na Mađarsku, a potom na Belgiju, zapravo ne razmišljam o 2025., to je tako daleko. Glupost je razmišljati toliko daleko.”

“U mojim je rukama”, rekao je Perez o svojoj budućnosti.

“Ja sam prvi, ja sam pobjednik, ne volim imati loše vikende, nisam zbog toga ovdje. Radije bih bio kod kuće i radio nešto drugo.”

“Ovdje sam jer znam da to mogu, radio sam to i prije. Ljudi na sofi zaboravljaju koliko je stvar u sitnim detaljima. Vidjeli ste to s drugim vozačima, drugim momčadima. Imali su različita teška razdoblja, ali oni nemaju dvadeset zamjena nakon svake sesije kao što rade s vozačima Red Bulla.”

“Mislim da kada pogledate te loše kvalifikacije, uvijek je postojala drugačija situacija, vanjska situacija, s kojom se nismo nosili onoliko dobro koliko smo trebali. Uvijek je postojao neki vanjski faktor. Nije to bila čista brzina, da se tako izrazim.

“Deficit koji sam iskusio s bolidom u posljednjih nekoliko utrka ima tendenciju da postane veći.”

“Mislim da je zadnjih pet utrka doista bilo promjena u uvjetima u kvalifikacijama. To nas je stvarno stavilo u probleme.”

“Dobro smo radili s inženjerima tijekom tjedna. Imamo neke ideje za ovo, i nadamo se da smo u mogućnosti općenito osjetiti da imamo bolju platformu na kojoj možemo biti bolji, a ako dođe do promjene u uvjetima, onda nemamo toliku razliku.”

“Nije da mi to ne možemo. Dokazao sam to prije, da to možemo učiniti. Mislim da imam punu podršku momčadi. Samo trebam vremena, mislim.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesu je ‘zabavno’ pokušavati uhvatiti dominantni Red Bull

Mercedesov tehnički direktor James Allison kaže da on i njegova momčad uživaju u izazovu k…