2023-British-GP-Perez-Red-Bull-RB19-rear-end-sparks-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net

Sergio Perez priznaje da je očekivao malo više od utrke na Silverstoneu u kojoj se morao probijati kroz poredak sa 16. mjesta i kaže da će nastaviti raditi na brzini u jednom krugu koja ga je izdala na posljednjih pet trkaćih vikenda.

Perez je imao još jedne razočaravajuće kvalifikacije u kojima je ispao u Q1, što je peti vikend zaredom da se u najboljem bolidu nije plasirao u Q3.

To ga je stavilo u tešku poziciju u utrci u kojoj je imao problematičan prvi krug, što je usporilo njegov napredak, ali se na kraju uspio oporaviti do šestoga mjesta.

“Danas sam dao sve od sebe, ali očekivao sam malo više,” rekao je Perez.

” Imali smo loš početak, a onda sam zapeo s Estebanom Oconom, morao sam ići široko i na kraju izgubio nekoliko pozicija na početku.”

“Od tada sam napredovao polako i vratio nekoliko mjesta, ali trebalo mi je više vremena da prođem kroz poredak nego što bih želio.”

“Također smo išli u boksove nekoliko krugova prije sigurnosnog automobila što je bila nesretna situacija. Sutra ću raditi s momčadi u simulatoru, imamo neke ideje o tome što možemo poboljšati i uvjeren sam da će nam to pomoći da prođemo kroz to.”

“Imam punu podršku momčadi, mentalno sam vrlo jak i znam da ću prevladati te probleme i okrenuti tijek svoje sezone.”

“Brzina je tu i još uvijek se mogu vratiti tamo gdje bih trebao biti. Veselim se Mađarskoj i povratku u dobru formu.”

Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko bio je kritičan prema svom vozaču i upozorio ga da mora popraviti svoje nastupe u subotu kako se ne bi dovodio u teške situacije u nedjelju.

“Perez se mora uhvatiti ukoštac sa svojim kvalifikacijama”, rekao je Austrijanac za Sky Sports.

“Obično vozi dobre utrke, a sada opet ima sreće jer ovdje možete lako prestizati.”

“To mu je uvijek bila slabost. To se događa prečesto i na tome mora poraditi. I mi ćemo poraditi na tome, jer ako je jedan vozač prvi, a drugi 16., nešto ne štima.”

Govoreći nakon nedjeljne utrke, šef momčadi Christian Horner priznao je da Meksikanac mora prekinuti niz loših kvalifikacija koji je započeo u Monaku.

“On će to učiniti u Budimpešti, uvjeren sam,” optimističan je Horner.

“Način na koji se utrkuje, neki njegovi potezi, osobito onaj na Carlosu Sainzu u zavoju Stowe, bili su zapanjujući. Ako pogledate njegovu brzinu u posljednjoj dionici, bio je tu.”

“Za njega je frustrirajuće što cijelo vrijeme mora uzvraćati udarac, ali samo mora riješiti svoje kvalifikacije u subotu i kao momčad ćemo dati sve od sebe da ga podržimo u tome.”

“To je samo jedna od tih stvari, kao i u svim sportovima, 90% toga je u glavi i mislim da mu samo treba dobra utrka i da će ponovno pronaći dobar ritam.”

Unatoč nizu loših vikenda i zaostatku od 99 bodova za Verstappenom, Perez i dalje drži drugo mjesto u poretku vozača jer su se Mercedes, Aston Martin i Ferrari mijenjali na poziciji najbližega izazivača dominantnom Red Bullu.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Perezu prijeti prekid ugovora s Red Bullom zbog posebne klauzule

Sergio Perez mogao bi napustiti Red Bull još ovoga ljeta ukoliko su točne informacije o kl…