Sergio Perez ima velika očekivanja od nove sezone Formule 1 za koju vjeruje da može biti njegova dosad najbolja sezona, a cilja i na povratak na pobjedničko postolje na kojem nije bio od 2016.

Force India posljednje je dvije sezone završila na četvrtom mjestu, ali unatoč za njih rekordnom broju bodova prošle sezone nisu bili na pobjedničkom postolju.

Na predsezonskim testiranjima Force India nije privukla pozornost brzim vremenima niti izgledom svog novog F1 bolida za 2018. VJM11 jer su se odlučili testirati ga u vrlo jednostavnoj konfiguraciji kako bi provjerili sve podatke i skupili što više kilometara.

Ali zato na prvu utrku sezone u Australiji donose veliki paket poboljšanja koji bi ih trebao dovesti u borbu za bodove.

“Utrka u Melbourneu uvijek je nešto čemu se veselim cijele zime, tu uvijek stižete puni nade,” rekao je Perez koji je prošle dvije sezone završio sedmi u poretku vozača.

“Puno je neodgovorenih pitanja i tek tu shvaćate koliko ste konkurentni. Istovremeno, nije riječ o tipičnoj utrci jer je obično prilično nepredvidiva.”

“Osjećam da sam u dobroj formi i spreman za početak sezone. Želim da ovo bude moja najbolja godina u Formuli 1 i želim se vratiti na postolje.”

“Tijekom testiranja vidjeli smo da su momčadi u sredini poretka prilično blizu u smislu performansi. A također mislim i da je zaostatak do vrha manji. Vidjet ćemo.”

“Moj omiljeni dio kruga je prvi zavoj, prilično je neravno i nije lako vidjeti vrh zavoja dok skrećete.”

Perezov najbolji plasman na kraju sezone je 7. mjesto 2016. i 2017., a na postolju je posljednji puta bio na VN Europe 2016. u Bakuu. Zanimljivo, u četiri sezone u Force Indiji (2014. – 2017.), samo 2017. nije bio na postolju.

Ocon želi misliti da će se boriti za bodove

Esteban Ocon ulazi u svoju drugu punu F1 sezonu i drugu s Force Indijom, ali nije siguran hoće li bolid već na prvoj utrci biti dovoljno konkurentan za bodove.

“Želim misliti da ćemo se u Melbourneu boriti za bodove,” rekao je Ocon.

“Imali smo zaista solidan drugi tjedan testa u Barceloni. Osjećam se dobro u bolidu koji je vrlo ujednačen.”

“Imamo i nove dijelove za prvu utrku pa se nadam da ćemo napraviti dodatni korak naprijed po pitanju performansi.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Berger – ‘Hamilton je prvi vozač kojega bih usporedio sa Sennom’

Gerhard Berger vjeruje da Lewis Hamilton nije samo najbolji vozač današnjice nego je na pu…