Sergio Perez potvrdio je ono što svi misle i vjeruje da će on morati otići iz Racing Pointa ukoliko se Lawrence Stroll odluči dovesti Sebastiana Vettela za iduću sezonu, bez obzira što ima valjani ugovor za 2021.

Nakon što je Vettel ostao bez vozačkoga sjedala za 2021. momčad Racing Pointa spominje se kao jedna od mogućnosti, bez obzira što i Stroll i Perez imaju ugovore za iduću sezonu.

Racing Point ove je godine napravio veliki skok u performansama i u Mađarskoj je RP20 bio drugi najbrži bolid u kvalifikacijama iza nedodirljivih Mercedesa, nakon što su uoči ove sezone odlučili slijediti Mercedesov koncept i kopirati njihova aerodinamička rješenja pomoću fotografija.

Budući da je vlasnik momčadi, koja će iduće godine postati Aston Martin, Lawrence Stroll, logično je da neće otpustiti svoga sina Lancea pa svi spominju Perezov odlazak u Haas ili Alfa Romeo.

“Mislim da je očito tko će otići ako netko bude morao otići,” rekao je Perez za Movistar+ F1.

“Ja sam otac i ne bih izbacio svoga sina, ali ne mogu reći više od toga.”

“Puno je glasina. S moje strane sve je isto, imam ugovor s momčadi.”

Vettel je potvrdio da je u ‘labavim razgovorima’ s Racing Pointom, a Perez je dao naslutiti da ga je kontaktirala jedna F1 momčad i nekoliko drugih izvan ovoga sporta.

Ali Perez je potvrdio i da u njegovom ugovoru postoji klauzula prema kojoj može napustiti momčad i da je vezana uz sponzorske ugovore.

“U svim ugovorima uvijek ima klauzula,” rekao je.

“To je vezano uz sponzorske ugovore, to može aktivirati tu klauzulu.”

“Ali naporno radimo sa svim sponzorima da do toga ne dođe.”

“Ne bih rekao da ovisi o jednom sponzoru, više je to općeniti problem.”

Perez je u Force Indiju, u koju je stigao 2014., donio i sponzorski novac meksičkog telekomunikacijskog diva Telmexa koji ga je sponzorirao i u Sauberu.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull ‘nema plan B’ ako FIA ne zamrzne razvoj motora

Red Bull priznaje da trenutno nemaju alternativni plan ukoliko FIA ne zamrzne razvoj motor…