Sergio Perez kaže da Las Vegas napušta pomiješanih osjećaja jer je imao dobru utrku i osigurao drugo mjesto u poretku vozača, ali je izgubio drugo mjesto od Charlesa Leclerca u posljednjem krugu.

Perez je nakon skoro tri mjeseca uspio završiti na postolju, prvi puta od Monze gdje je završio drugi, ali dojam je pokvario gubitak druge pozicije u posljednjem krugu.

Meksikanac je startao 11. i pao na 18. mjesto nakon udaranja u Bottasa koji je udario Alonsa, a nakon promjene prednjega krila Perez se postupno probijao kroz poredak.

Nakon što su svi obavili svoje prve promjene guma, Perez je u 22. krugu preuzeo vodstvo i držao ga do izlaska sigurnosnoga automobila kada obavlja i drugu promjenu guma i vraća se iza Leclerca koji tada nije ušao u boks budući da je gume mijenjao u 21. krugu.

Perez nakon povlačenja sigurnosnoga automobila nije mogao prestići Leclerca, ali kad se Verstappen probio kroz poredak prestigao je prvo Pereza u 36. krugu, a dva kruga kasnije i Leclerca.

Iako je Perez prestigao Leclerca u 43. krugu, hrabar potez Leclerca u zadnjem krugu doveo je do toga da Meksikanac izgubi poziciju u posljednjem krugu, drugu utrku zaredom nakon sličnoga scenarija u Brazilu s Alonsom.

“Malo su pomiješani osjećaji”, rekao je Perez.

“Stvarno nije bilo lijepo na kraju izgubiti mjesto od Charlesa.”

“Slomio sam prednje krilo tako da smo u biti otišli skroz do kraja poretka. A onda smo postupno prolazili jednoga po jednoga i stvari su išle dobro. Imali smo stvarno dobru brzinu u prvoj dionici tako da smo se vratili u borbu. Onda nas je sigurnosni automobil vratio u utrku.”

“Pretekao sam Charlesa, ali se nisam mogao odvojiti. Imao sam malo previše krila na svom bolidu tako da je moja brzina na pravcu bila malo smanjena.”

“Nije bilo jednostavno pobjeći od ljudi iza. Pomalo je poput Bakua, biti vodeći bolid vam čini život malo težim.”

“Max je došao, prošao nas je obojicu. Bilo je dosta teško s naletima vjetra koje smo imali nekoliko puta. Na kraju sam blokirao kotače nekoliko puta, ali sam, srećom, uspio ostati na stazi.”

“Na kraju s Charlesom, nisam ga očekivao. Zaostajao je 0.7 s, ali onda je bio tamo u zoni kočenja, svaka čast za njega i za Maxa.”

Perez osigurao drugo mjesto u poretku vozača

Red Bull je prvi puta u svojoj povijesti, koja traje od 2005. i u kojoj su osvojili sedam vozačkih i šest konstruktorskih naslova, uspio zauzeti prva dva mjesta u poretku vozača budući da Perez utrku prije kraja ima nedostižan 41 bod prednosti ispred Hamiltona.

“Imao je nesreću što je izgubio drugo mjesto,” rekao je šef momčadi Christian Horner.

“Ali bilo je dovoljno da osigura drugo mjesto u prvenstvu i mi smo izuzetno sretni zbog njega i momčadi.”

“Bila je to fantastična vožnja obojice i to rezimira godinu koju imamo. Maxova 18. pobjeda, 20. pobjeda za nas i naše prvo P1 i P2 u prvenstvu vozača. Bila je to stvarno fantastična godina.”

“Počelo je jako dobro, borba za naslov prvaka,” rekao je Perez osvrćući se na sezonu u cjelini.

“Ali tada, mislim da smo u Barceloni imali tako dominantan bolid, ali jednostavno ga nisam mogao pravilno postaviti. Jednostavno mi je izmicao iz ruku, samopouzdanje je padalo.”

“Dakle, bilo je važno da se uspijem vratiti i stvarno ostvarim jak rezultat, mislim da imam mogućnost da se stalno borim na vrhu.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

McLaren vjeruje da je Newey ‘prva domino pločica’ koja je pala u Red Bullu

McLarenov glavni izvršni direktor Zak Brown kaže da je Adrian Newey tek 'prva domino ploči…