Sergio Perez prvi je F1 vozač pozitivan na COVID-19 i zbog toga će propustiti utrku ovoga vikenda na Silverstoneu, a momčad Racing Pointa još uvijek nije objavila tko će zamijeniti Meksikanca.

FIA je u četvrtak navečer objavila da je Perezov drugi test na bolest uzrokovanu koronavirusom dao pozitivan rezultat nakon što je na prvom pokazao ‘neuvjerljive’ rezultate, što je dovelo do ponavljanja testa.

“Nakon objave da je Sergio Perez iz BWT Racing Point Formula 1 momčadi imao neuvjerljiv test na COVID-19 na Silverstoneu uoči VN Velike Britanije 2020., FIA i Formula 1 sad mogu potvrditi da je rezultat ponovnoga testa pozitivan,” stoji u priopćenju.

“Perez je ušao u samoizolaciju u skladu s uputama relevantnih javnih zdravstvenih autoriteta i nastavit će pratiti proceduru koju propisuju te vlasti.”

“Uz asistenciju lokalnih organizatora utrke, lokalnih zdravstvenih autoriteta i FIA COVID-19 delegata, započeto je praćenje bliskih kontakata koji su također u izolaciji.”

“Procedure su postavili FIA i Formula 1 i omogućuju da incident nema širi utjecaj na događaj ovoga vikenda.”

Nico Hulkenberg jedno je od imena koje se trenutno najglasnije spominje u kontekstu Perezove zamjene, a u igri je i Mercedesov testni vozač Esteban Gutierrez koji nije vozio F1 utrku od kraja 2016.

Vandoorne je također trebao biti moguća zamjena, ali on nije na Silverstoneu jer se priprema za završnicu Formule E u Berlinu.

Perez će propustiti i drugu utrku na Silverstoneu koja je na rasporedu tjedan dana iza prve i nosi ime 70. obljetnice Formule 1.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Horner očekuje da Perez ove godine pokaže najbolje od sebe

Christian Horner očekuje da Sergio Perez ove godine dodatno podigne razinu svoje vožnje i …