Sergio Perez pohvalio je novi bolid Racing Pointa i kaže da je to najbolji bolid s kojim će započeti F1 sezonu u svojoj karijeri, ali upozorava da ih očekuje još puno posla prije Melbournea.

Racing Point privukao je pozornost prvoga dana prvoga testa kada su javnosti pokazali novi RP20 koji je vrlo sličan prošlogodišnjem Mercedesu F1 W10, preuzevši od njega dizajn nosa, prednjega krila, usmjerivača zraka iza prednjih kotača, bočne otvore za hlađenje, usisnik zraka iznad vozačeve glave te uobičajene komponente koje su koristili i prošlih godina poput pogonske jedinice, mjenjača i ovjesa.

To je za Racing Point veliki zaokret u filozofiji bolida budući da su dosad kopirali Red Bull s velikim nagibom podnice, ali sad su se odlučili slijediti momčad s kojom dijele mehananičke komponente jer je s Red Bullovim konceptom s Mercedesovim dijelovima bilo sve teže izvući dodatne performanse.

Prvi znakovi su ohrabrujući jer su Racing Pointovi vozači stalno pri vrhu najboljih vremena, a bolid je ujedno i pouzdan.

“Mislim da je ovo najbolji bolid koji sam imao u F1,” rekao je Perez za Autosport.

“Ovo bi mogao biti najjači paket s kojim ću krenuti u sezonu.”

“Nadam se da će Melbourne to potvrditi, ali u ovom trenutku bolid radi dobro.”

“Postoje dobre stvari, dobri znakovi, ali imamo još toliko posla prije Melbournea. Nadam se da ćemo tamo stići što je moguće spremniji.”

Zahvaljujući novim vlasnicima na čelu s Lawrenceom Strollom Racing Point je u boljoj financijskoj situaciji nego ikad, što je jedan od uvjeta za tako radikalnu promjenu koncepta bolida, a Perez kaže da su spremniji nego ijedne prijašnje godine otkako je 2014. stigao u momčad koja se tada zvala Force India.

“Nikad nismo bili ovako spremni,” rekao je Perez.

“Uvijek bi se vratili u drugom dijelu sezone [kao 2015. s B-verzijom bolida s kojom su izborili četvrto mjesto].”

“Mislim da će ovo biti prvi puta da ćemo sezonu započeti u snažnom izdanju.”

“Vrhunske momčadi su i dalje vrlo jake, teško je procijeniti gdje su svi. Mislim da ćemo na kraju testiranja imati jasniju sliku.”

“Ali sad, što više gledate vremena više gubite vrijeme. Moramo pričekati još dva dana i vidjeti gdje je tko nakon još dužih dionica. Tada će biti lakše reći gdje je tko.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren s Mercedesom i Ricciardom želi biti konkurentan od prve utrke

Trećeplasirana momčad prošlogodišnjega F1 prvenstva McLaren ove godine želi biti konkurent…