Sergio Perez startat će VN Velike Britanije iz boksa nakon lošega ishoda sprint kvalifikacija koje je završio na posljednjem mjestu, a Red Bull se odlučio za nekoliko promjena na bolidu koje bi mu trebale olakšati pretjecanja.

Perez je startao peti u sprint kvalifikacijama, ali u šestom krugu se izvrtio i pao na začelje poretka, oštetivši pritom svoj RB16B pa nije imao šansu probiti se kroz poredak.

Meksikanac je ušao u boks krug prije kraja te je klasificiran kao posljednji, a Red Bull se odlučio za nekoliko promjena na njegovom bolidu zbog čega će startati iz boksa.

Honda je Perezu dala novu kontrolnu elektroniku i novi spremnik energije, što su mu treći primjerci tih komponenti ove sezone, a budući da je ionako trebao startati posljednji Red Bull je odlučio promijeniti i postavke ovjesa, usisnika za hlađenje prednjih kočnica i stražnje krilo za nešto manje downforcea kako bi mu olakšali pretjecanja.

Promjena stražnjega krila, koje je drukčije specifikacije od onoga koje je koristio u kvalifikacijama i sprint kvalifikacijama, kao i postavki ovjesa i usisnika za hlađenje kočnica predstavljaju kršenje parc ferme pravila pa zato Perez mora startati iz boksa.

“Bolid broj 11: Stražnje krilo”

“Komponenta je promjenjena uz odobrenje FIA-inoga tehničkoga delegata nakon pisanoga zahtjeva momčadi, što je u skladu s člankom 34.2 Sportskoga pravilnika Formule 1 2021.”

“Ali kako je stražnje krilo drukčije od onoga koje je vozač izvorno koristio, uz promjene na ovjesu bolida i hlađenju prednjih kočnica, bolid broj 11 mora startati utrku iz boksa prema članku 34.8b Sportskoga pravilnika Formule 1 2021.,” stoji u FIA-inom priopćenju.

Perezu bi navedene promjene trebale omogućiti lakša pretjecanja zahvaljujući većoj brzini na pravcu koju će moći postići, a prvu utrku sezone u Bahrainu također je startao iz boksa te je završio peti, samo 5.5 sekundi iza Norrisa u McLarenu.

2021 British GP Perez Red Bull RB16B parc ferme garage Photo Red Bull
Bolid Sergija Pereza, Red Bull RB16B, uoči starta VN Velike Britanije 2021. (Photo: Red Bull)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull i Honda razmatraju novi motor za Verstappena

Red Bull i njihov dobavljač motora Honda razmatraju uvođenje petoga motora s unutarnjim iz…