Pet najposjećenijih dana na MAXF1.net portalu 2016.

Start of the Austrian GP F1 2016 foto f1fanatic

Iza nas je prva cijela godina portala MAXF1.net na kojem sam započeo raditi 2014., a lansirao ga online u rujnu 2015., uoči VN Singapura.

Kako je MAXF1 u ranoj fazi razvoja napredak je tijekom godine bio velik, a dogovorene su i suradnje s našim partnerima Index Sport i Karting Arena Zagreb.

Početkom studenog lansirana je i nova inačica portala s kojom ste, nadam se, zadovoljni, a u 2017. vas očekuje još lijepih iznenađenja.

Za kraj godine izdvojimo pet najposjećenijih dana na MAXF1.net portalu u 2016. godini.

5.) 24. srpnja, nedjelja, VN Mađarske, 13 472 pregledanih stranica

Start of the Hungarian GP F1 2016. wide foto Red Bull
Start VN Mađarske 2016. (Foto: Red Bull)

S obzirom da je VN Mađarske 2016. utrka s najmanje pretjecanja u sezoni (11), na prvi pogled teško je objasniti kako se našla na ovoj top listi. Ali ako se prisjetimo kontroverznih obrana Maxa Verstappena protiv Kimija Raikkonena i rasprave koja je nakon toga nastala stvari postaju jasnije. A i ljudi s ovih prostora jednostavno vole VN Mađarske.

4.) 28. kolovoza, nedjelja, VN Belgije, 14 784 pregledanih stranica

start-of-the-belgian-gp-f1-2016-foto-red-bull
Start VN Belgije 2016. (Foto: Red Bull)

Prva utrka nakon ljetne pauze izazvala je i velik interes, ali ne samo zbog toga jer ste se zaželjeli Formule 1. Za zanimljivu utrku pobrinuli su se Lewis Hamilton i Fernando Alonso koji su startali iz posljednjeg reda, ali i Max Verstappen koji se u prvom zavoju sudario s dva Ferrarija i kasnije opasno blokirao Kimija Raikkonena pri 330 km/h. Rasprave oko Verstappenove vožnje bile su u punom jeku.

3.) 2. listopada, nedjelja, VN Malezije, 16 475 pregledanih stranica

malaysian-gp-f1-2016-race-start-first-corners-foto-red-bull
Start VN Malezije 2016. (Foto: Red Bull)

Iako Hamilton ima povelik izbor utrka na kojima je mogao osvojiti pet bodova više u 2016., VN Malezije utrka je na kojoj je izgubio najviše i to ne svojom krivicom. U uvjerljivom vodstvu većem od 20 sekundi, novi Mercedesov motor u Hamiltonovom W07 izdahnuo je 15 krugova prije kraja utrke i stajao Britanca 28 bodova (25 za pobjedu i 3 boda koja je Rosberg osvojio napredovanjem s 4. na 3. mjesto).

2.) 9. srpnja, subota, VN Velike Britanije, 18 225 pregledanih stranica

British GP F1 2016 top three qualy Foto Red Bull
Hamilton je još jednom bio klasa za sebe u kvalifikacijama (VN Velike Britanije 2016., Foto: Red Bull)

Pomalo neobjašnjivo, na drugom mjestu našla se subota na VN Velike Britanije kada je Hamilton u posljednjem krugu osvojio pole position s prednošću od 0.319 sekundi ispred Rosberga.

Nico Rosberg izbjegao je kaznu zbog prespore vožnje u kvalifikacijama nakon što je bio pod istragom sudaca.

1.) 3. srpnja, nedjelja, VN Austrije, 19 169 pregledanih stranica

Start of the Austrian GP F1 2016 foto f1fanatic
Stat VN Austrije 2016.

VN Austrije jedna je od najkontroverznijih utrka u cijeloj sezoni u kojoj je u posljednjem krugu došlo do sudara vodeća dva vozača.

Hamilton i Rosberg sudarili su se u posljednjem krugu VN Austrije nakon što je Britanac sjajno izašao iz drugoga zavoja, za razliku od Rosberga koji je previše sjekao unutarnji rubnik, i napao Nijemca s vanjske strane na kočenju za treći zavoj.

Rosberg je s unutarnje strane prekasno kočio, s obzirom da je Hamilton već bio ispred njega, i produžio ravno – kontakt je bio neizbježan iako je Hamilton dosta kasno skrenuo i ostavio dosta mjesta momčadskom kolegi.

Utrka koja je izazvala dosta reakcija, a Toto Wolff je svojim vozačima prijetio i mogućom suspenzijom ukoliko se sličan incident ponovi.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Odgođena i deveta utrka F1 prvenstva u Kanadi

Organizatori VN Kanade izdali su očekivano priopćenje o odgodi devete utrke ovogodišnjeg F…