McLarenov vozač Oscar Piastri kaže da iduće godine očekuje više od vlastitih performansi na stazi, ali i od svoje momčadi koja je u drugom dijelu sezone oduševila velikim napretkom i borbom za pobjednička postolja.

McLaren se nakon teškoga početka sezone vratio u puno boljem izdanju od VN Austrije, a Piastri je dvaput završio na pobjedničkom postolju u Japanu i Kataru dok je u Kataru pobijedio u sprint utrci.

Iako je Norris, kojem je ovo peta sezona u Formuli 1, bio uspješniji od debitanta PIastrija sa sedam postolja i više nego dvostruko većim brojem bodova, Australac je oduševio i brzinom i malim brojem grešaka i postao prvi vozač od Hamiltona 2007. koji je u prvoj sezoni uspio završiti na postolju.

McLarenova brzina u drugom dijelu sezone povećala je očekivanja i kod vozača pa Piastri priznaje da iduće godine očekuje više.

“Mislim da smo kao momčad okusili puno više uspjeha u drugoj polovici godine,” rekao je.

“Mislim da u potpunosti očekujemo da ćemo sljedeću godinu ući boreći se za više ili barem da dobre vikende koje smo imali ove godine imamo svaki vikend. Ali siguran sam da Mercedes i Ferrari imaju istu ideju.”

“Dakle, dat ćemo sve od sebe, svakako pokušati započeti malo bolje nego ove godine. Što se mene tiče, osjećam se kao da imam puno više iskustva. I nadam se da ću to moći iskoristiti za bilo koju poziciju u kojoj se nađemo.”

Piastri je nakon osvajanja naslova prvaka Formule 2 2021. godinu dana proveo bez utrkivanja, pripremajući se za svoju debitantsku F1 sezonu u ulozi testnoga i rezervnoga vozača.

Mnoge staze u ovogodišnjem kalendaru bile su mu nove, a nakon 2023. na svima ima iskustvo vožnje F1 bolida, na čemu temelji svoj optimizam za 2024.

“Mislim da sada definitivno znam puno više nego što sam znao na početku ove godine”, rekao je.

“Brzina je bila stvarno dobra od početka, samo sam napravio puno pogrešaka. Na neki način bih radije da je tako nego da uđem u kvalifikacije s nekoliko desetinki zaostatka, ali da razmišljam o tome kako ću ih nadoknaditi.”

“Za razliku od, na neki način, druge polovice godine, gdje ako je i postojao zaostatak [za Norrisom], to je češće bilo zbog pogrešaka, a ne zbog nedostatka brzine.”

“Zato mislim da u utrkama još uvijek imam posla. Osjećam da polako smanjujem zaostatak. Ali sretan sam jer sam na dobrom putu.”

“Ove gume nisu jednostavne. Ovaj bolid nije jednostavan u određenim uvjetima. Uvijek je neko novo iskustvo u svakoj utrci.”

“Sljedeće godine, sada kada sam prošao sve staze u ovom bolidu, znat ću malo više što mogu očekivati. Osjećam se kao da sam napustio svaku utrku znajući puno više nego što sam znao na početku. Stoga se nadamo da će sljedeće godine biti malo jači.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

FIA smanjila dob za superlicencu u slučaju ‘izvanrednih sposobnosti’

FIA je promijenila dio Međunarodnoga sportskog kodeksa koji se odnosi na minimalnu dob za …