McLarenov vozač Oscar Piastri kaže da su momčadske odredbe na VN Australije bile ‘potpuno poštene’ zbog razlike u strategiji između njega i Landa Norrisa i da je četvrto mjesto prilično dobar rezultat za njega.

Piastri se u subotu kvalificirao dva mjesta i 0.257 sekundi iza Norrisa, a u utrci ga je McLaren prvoga pozvao u boks već nakon devet krugova što je Ferrari ispratio s Leclercom.

Norris nije imao druge opcije nego ostati duže na stazi kako bi imao prednost u gumama u završnici utrke, a kad je na pet krugova novijim gumama stigao Piastrija McLaren je Australcu naredio da propusti bržega momčadskog kolegu.

“Za mene je to bilo potpuno pošteno,” rekao je Piastri na kraju utrke.

“Jučer se kvalificirao ispred mene, išao je malo duže u prvoj dionici, hvatao me i bio brži u tom dijelu utrke.”

“U tom trenutku, držao sam se Leclerca, a Lando nas je obojicu uhvatio, pa sam se iskreno nadao da će me proći i otići po Charlesa”, dodao je.

“Naravno, kod kuće bih volio ostati treći. Ali za mene je to bilo potpuno pošteno.”

Iako je Piastri na kraju završio oko 30 sekundi iza momčadskoga kolege Norrisa, vjeruje da je ovo ipak bio jak vikend i za njega koji ga drži na petom mjestu u poretku vozača, bod ispred Norrisa.

“Mislim da je ovo za mene bio jak vikend”, rekao je.

“Nekoliko pogrešaka kada je bilo važno pomalo su frustrirajuće, ali danas je bio solidan rezultat. Mali zastoj sredinom drugog dijela utrke, i tada su se gume također malo pokvarile, tako da smo se borili u tom dijelu utrke.”

“Nisam ih baš mogao vratiti tako da trebam naučiti neke stvari i proći kroz njih i vidjeti što sam mogao učiniti malo bolje. Osim toga, bio je to prilično jak dan.”

“Iskreno, za mene je najveće iznenađenje bio tempo Sergia Pereza. Očekivao sam da će proći, ali nije. Dakle, to je vjerojatno malo optimizma za sve ostale na gridu.”

Piastri u trenutku davanja izjave nije znao da je Perezu nakon prestizanja Alonsa odbačeni vizir zaglavio u podnici i, prema riječima Christiana Hornera, uzrokovao značajan gubitak aerodinamičkih performansi.

Stella – ‘Zamjena pozicija bi se ionako prirodno dogodila’

Šef momčadi Andrea Stella kaže da bi Norris prestigao Piastrija i bez intervencije momčadi jer je bio puno brži u tom trenutku, ali da je morao intervenirati kako bi obojica vozača izgubila što manje u nepotrebnoj borb.

“Rekao bih da ta zamjena nije bila ni strateška. To je bilo egzekutivno,” rekao je Stella.

“Zamjena bi se dogodila prirodno jer je Lando imao puno svježije gume.”

“Tražili smo zamjenu kako bismo izbjegli da dođe do nepotrebne borbe.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Donington 1993. – Sennin zapanjujući prvi krug po kiši

Ayrton Senna na današnji je dan 1993. odvozio jedan od najboljih prvih krugova u svojoj ka…