Pietro Fittipaldi mijenjat će ozlijeđenoga Romaina Grosjeana na drugoj utrci u Bahrainu koja je na rasporedu idućega vikenda, potvrdio je šef Haasove F1 momčadi Gunther Steiner.

Grosjean je nakon strašnoga sudara zadobio manje opekline te je zadržan u bolnici, a danas je potvrđeno da neće voziti idućega vikenda i da će ga zamijeniti Haasov testni i rezervni vozač Fittipaldi.

Pietro je unuk dvostrukoga svjetskog prvaka Emersona Fittipaldija iz 1972. i 1974., a 2017. je osvojio naslov prvaka Formule V8 3.5 te se okušao u IndyCaru i japanskoj Super Formuli.

“Nakon što je odlučeno da je najbolje da Romain preskoči barem jednu utrku, odluka da stavimo Pietra u bolid bila je prilično jednostavna,” rekao je Steiner.

“Pietro će voziti VF-20 i on je već upoznat s nama jer je tu već dvije sezone kao testni i rezervni vozač.”

“To je ispravna odluka i dobra prilika za njega. Bio je strpljiv i uvijek spreman za ovakvu priliku koja je sada stigla.”

Fittipaldi je sretan zbog prilike koju će dobiti iako priznaje da okolnosti nisu idealne.

“Puno sam vremena proveo s momčadi ove sezone, kako na stazi tako i u simulatoru, pa sam upoznat s procedurama na utrkama” rekao je.

“Bit će uzbudljivo odraditi svoju prvu F1 utrku. Dat ću sve od sebe i veselim se prvom slobodnom treningu u petak.”

VN Sakhira vozit će se na vanjskoj petlji dugoj 3.67 km, značajno kraćoj od uobičajene F1 konfiguracije (5.41 km), dok je konfiguracija iz 2010. bila uvjerljivo najduža (6.30 km).

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Haas potvrdio Bearmana za F1 sezonu 2025.

Oliver Bearman od iduće sezone vozit će za momčad Haasa čime će se američka momčad ponovno…