Pirelli: “Gume mogu podnijeti značajno povećanje downforcea”

mark-webber-red-bull-rb7-china-gp-f1-shanghai-f1-2011

mark-webber-red-bull-rb7-china-gp-f1-shanghai-f1-2011

Talijanski proizvođač guma Pirelli demantirao je glasine da se njihove gume ne bi mogle nositi sa značajnim povećanjem razine downforcea koje je planirano za 2017.

Iako su velike promjene tehničkoga pravilnika bolide Formule 1 trebale ubrzati za oko pet sekundi po krugu, čini se da će momčadi odbaciti značajno povećanje downforcea za 2017.

Mercedes je izrazio zabrinutost da će veliko povećanje downforcea biti preveliko opterećenje za gume koje Pirelli još uvijek nije konstruirao niti ima ideju na kojem bolidu će ih testirati.

Momčadi protiv značajnog povećanja downforcea za 2017.

Hembery je odbacio glasine da se njihove gume ne bi mogle nositi s planiranim povećanjem downforcea koje bi zajedno s drugim promjenama tehničkoga pravilnika bolide trebalo ubrzati pet do šest sekundi.

“O tome smo raspravljali u listopadu, studenom i prosincu, a dogovorene su veličine guma (300 mm široke sprijeda, 400 mm straga).”

“Tražili su nas da predstavimo neke tehničke podatke koji opisuju opterećenja koje nove gume mogu podnijeti u trenutnim uvjetima.”

“Kriva je informacija da smo izjavili da se ne bismo mogli nositi s povećanjem opterećenja za 50 ili 60%. Naravno da bismo mogli.”

red-bull-f1-car-2017-by-andries-van-overbeeke
Pirelli nema nikakvih problema s najavljenim povećanjem aerodinamičkog opterećenja za 2017. Foto: Andries Van Overbeeke

“Samo moramo promijeniti uvjete u kojima guma funkcionira, uključujući zračnu kapsulu koju guma ima.”

“S većim promjerom guma unutarnji dio gume ima veći volumen zraka, ali tada promijenite tlak u gumama.”

“Znam da neki misle da će s većim tlakovima izgubiti performanse, ali ako opterećenje povećate za 60% zapravo ćete gumu jače pritisnuti prema tlu i na kraju dobiti isti ‘otisak’, bez obzira na veći tlak koji bi s trenutnim opterećenjem smanjio gaznu površinu.”

“Pravi problem su razine performansi. Ljudi i dalje govore o četiri sekunde bržim bolidima u odnosu na 2015.”

“Osim ubrzanja bolida zbog promjena pravila, bolidi će se ubrzati i zbog prirodnog razvoja pogonskih jedinica, aerodinamike i guma pa su četiri do pet sekundi brža vremena i dalje moguća,” rekao je Paul Hembery iz Pirelli motorsporta.

PIRELLI JOŠ UVIJEK BEZ UGOVORA ZA PERIOD OD 2017. – 2019.

pirelli-f1-tyre-super-soft-medium-singapore-2012

Iako Pirelli još uvijek čeka ugovor za period od 2017. do 2019., Pirellijev šef motorsporta Paul Hembery uvjeren je da će nastaviti suradnju s Formulom 1.

“Nastavljamo s planovima za 2017. Zasad nije bilo nikakvih naznaka da ne bismo trebali raditi na tome” rekao je Paul Hembery.

“Ali još uvijek čekamo FIA-in prijedlog ugovora koji još uvijek nije stigao.”

Bernie Ecclestone potvrdio je da će Pirelli ostati dobavljač guma za Formulu 1 od 2017. do 2019., ali službeni prijedlog ugovora još uvijek nije stigao na Pirellijevu adresu.

Učitaj još iz Featured - homepage

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA upozorila vozače za prvi zavoj

Trkaći direktor FIA-e Charlie Whiting upozorio je vozače nakon današnjih slobodnih trening…