Mario Isola iz Pirellija najavio je detaljnu istragu oko pucanja njihovih guma u završnici VN Velike Britanije, a rezultati će morati biti brzo jer već idući vikend vozači voze utrku na istoj stazi.

Silverstone je jedna od najtežih staza za gume zbog puno brzih zavoja dugoga trajanja, a Pirelli pamti utrku na toj stazi 2013. kada su njihove gume pukle na nekoliko bolida, uključujući vodeći Hamiltonov Mercedes.

Pirelli je nakon toga promijenio konstrukciju na prošlogodišnju iz 2012. koja je koristila čelik umjesto kevlara, a sedam godina kasnije opet smo vidjeli poznate scene, ovoga puta samo u završnici utrke.

Zbog ranih sigurnosnih automobila, za vrijeme koje su obavljene promjene guma, vozači su morali odvoziti puno duže druge dionice utrke na hard gumama, a jako potrošene gume osjetljivije su na puknuća uzrokovana krhotinama na stazi.

“Istražit ćemo što se dogodilo u posljednjih nekoliko krugova, sad je rano za bilo kakve zaključke,” rekao je Isola.

Carlos Sainz, McLaren MCL35, heads into the pits with a front puncture

“Mogla bi biti veća potrošnja jer su gume nakon 38 ili više krugova na ovoj stazi prilično potrošene. Ali ne kažem da je potrošnja uzrok problema.”

“Može biti neka krhotina jer smo imali dijelove prednjega krila koje je otpalo Kimiju, ali i druge krhotine [incidenti Magnussena i Kvyata]. Zato želimo istražiti ne samo gume koje su pukle, nego sve gume u posljednjem dijelu utrke kako bismo razumjeli postoje li bilo kakve indikacije o tome što se dogodilo.”

“Ne želimo isključiti bilo što, želimo sve analizirati kako bi izbjegli bilo kakvu mogućnost ponavljanja, moramo razmotriti sve mogućnosti.”

Hamilton je rekao da je siguran da njegove gume nisu bile jako potrošene nego da je uzrok pucanja krhotina s Raikkonenovog prednjeg krila.

“Ono što je jasno je da kad imate gumu koja je skroz potrošena zaštita gazne površine konstrukcije je manja,” rekao je Isola.

“Zato kažem da je razina potrošenosti bila blizu 100%.”

Pirelli će za iduću utrku na Silverstoneu donijeti stupanj mekše gume (C2, C3, C4), za razliku od prethodne utrke u kojoj su koristili tri najtvrđe komponente (C1, C2, C3), što bi vozače moglo prisiliti na strategiju s dva ulaska u boks, pogotovo jer se najavljuju više temperature.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas pobjednik VN Rusije nakon dvostruke kazne za Hamiltona

Valtteri Bottas stigao je do druge pobjede ove sezone ispred Maxa Verstappena u Red Bullu …