2022 Canadian GP Verstappen C3 hard Pirelli tyres Photo Red Bull Edited by MAXF1net

Talijanski proizvođač guma Pirelli najavio je da će za iduću sezonu pripremiti jaču konstrukciju prednjih guma kako bi se smanjilo podupravljanje u sporim zavojima koje je posljedica razvoja guma na bolidima sa starom generacijom aerodinamičkoga paketa.

Nova generacija bolida veći dio downforcea razvija iz podnice, veći nego prošla, a to znači da je downforce sada više ovisan o brzini nego dosad jer je downforce više ovisan o udaljenosti od tla nego ranije.

Zato današnji bolidi imaju manje downforcea pri manjim brzinama jer pri većoj udaljenosti od tla downforce iz podnice nije toliko učinkovit, a i zato jer su prednja i stražnja krila manja i momčadi nemaju toliko kontrole nad zračnom strujom budući da su kompleksne strukture usmjerivača zraka i generatora vrtloga iza prednjih kotača zabranjene.

Sve je to dovelo do više downforcea pri većim brzinama i manje downforcea pri manjim brzinama, a u kombinaciji s 52 kg većom minimalnom težinom vozači ove godine imaju puno više podupravljanja u sporim zavojima.

“Već imamo na umu poboljšanja za iduću godinu,” rekao je Pirellijev F1 šef Mario Isola.

“Prošle godine nismo imali priliku testirati nove gume s trenutnim bolidima nego s prilagođenim starim bolidima koji su bili nešto drukčiji.”

“Sad imamo bolju ideju što učiniti s gumama iduće godine, želimo poboljšati prednje gume, posebno jer imamo jako čvrstu stražnju gumu koja stvara nešto podupravljanja u sporim zavojima.”

“Testni bolidi koristili su aerodinamički paket iz 2021. tako da učinak tla nije bio tako relevantan. Ono što znamo o trenutnim bolidima jest da stvaraju puno više downforcea pri velikim brzinama i manje pri malim brzinama. A i balans [centar aerodinamičkoga pritiska] je nešto drukčiji.”

“Trenutne gume dizajnirali smo prošle godine na temelju balansa testnih bolida, a i povećana težina ne pomaže. Ali svi to znaju, nisu to kritike, potrebno je imati tu dodatnu težinu [zbog sigurnosti i većih i težih 18-inčnih kotača].”

“Na testnim bolidima težina je bila ista kao kod trenutnih bolida jer smo tražili momčadi da stave balast kako bi postigli željenu težinu i raspored težine. Ali aerodinamički paket bio je potpuno drukčiji i to je vjerojatno stvorilo podupravljanje.”

Jedan od najglasnijih kritičara podupravljanja trenutne generacije bolida je Verstappen koji se često žalio da ne može rotirati bolid na ulasku u zavoj kako bi htio, a slične zahtjeve ima i Leclerc.

Njihovi momčadski kolege Perez i Sainz preferiraju stabilniji stražnji kraj, što im trenutna konstrukcija stražnjih guma i pruža, ali iduće godine situacija bi se po tom pitanju mogla promijeniti.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Russell vjeruje da bi nova pravila u Belgiji Mercedes mogla dovesti u borbu za pobjedu

Mercedesov vozač George Russell smatra da bi se njegova momčad mogla vratiti u borbu za po…