Talijanski proizvođač guma i službeni F1 dobavljač od 2011. Pirelli objavio je da će na ovogodišnja predsezonska testiranja donijeti šest komponenti guma od kojih će se pet koristiti tijekom sezone, a objasnili su i oznake za njihovo razlikovanje.

Pirelli godinama koristi pet različitih komponenti guma za suho, a za svaki F1 vikend odaberu tri komponente guma koje su na raspolaganju vozačima tijekom treninga, kvalifikacija i utrke.

Prošle sezone zbog logističkih izazova uzrokovanih pandemijom Pirelli nije dao mogućnost odabira broja komponenti koje vozači žele koristiti, a ista situacija očekuje ih ove godine pri čemu je Pirelli već objavio koje će komponente donijeti na koju utrku.

Budući da će na predsezonskim testiranjima vozači na raspolaganju imati svih pet komponenti i jednu testnu komponentu, Pirelli je morao osmisliti način kako će razlikovati komponente, za razliku od trkaćega vikenda kada tri boje predstavljaju tri komponente (bijela za najtvrđu, žuta za srednju i crvena za najmekšu komponentu).

Svaka momčad će za vrijeme trodnevnoga testa imati po 30 setova guma za suho, uz po dva seta kišnih komponenti (wet i intermediate) iako se očekuju suhi i topli uvjeti.

Momčadi će imati i po dva seta testnih prototipa guma koje su zapravo iste kao i C3 gume, ali su proizvedene u Turskoj umjesto u Rumunjskoj kao sve ostale gume. Pirelli se za ovaj potez odlučio kako bi testirao kvalitetu proizvoda iz druge tvornice u odnosu na standardne gume, a te gume jedine nemaju nikakvu oznaku na bočnim stranama.

PIRELLIJEVE GUME ZA PREDSEZONSKI TEST 2021.

2021 F1 Bahrain Testing Pirelli compounds Photo Pirelli

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…