2022 Hungarian GP Norris leads Hamilton Photo Pirelli Edited by MAXF1net

Talijanski proizvođač guma objavio je koje će vrste guma koristiti na iduće tri utrke F1 prvenstva u Belgiji, Nizozemskoj i Italiji koje su na rasporedu tijekom tri uzastopna vikenda nakon ljetne stanke.

Za utrku u Belgiji Pirelli će donijeti tri srednje mješavine guma (C2, C3 i C4), kao i na posljednje dvije utrke u Mađarskoj i Francuskoj i to će biti šesti puta ove sezone da su se odlučili za taj odabir guma.

U Nizozemskoj će vozači na raspolaganju imati tri najtvrđe dostupne gume (C1, C2 i C3), četvrti puta ove sezone nakon Bahraina, Španjolske i Velike Britanije, a za najbržu stazu u kalendaru u Monzi Pirelli će pripremiti tri srednje mješavine (C2, C3 i C4), sedmi puta ove sezone.

Kao i dosad, vozači tijekom vikenda na raspolaganju imaju 13 setova guma za suho (osam softa, tri mediuma i dva harda), a jedan od setova softa mora se čuvati za posljednji dio kvalifikacija dok u slučaju neprolaska u Q3 taj set guma smije se koristiti u utrci.

Po jedan set preostale dvije mješavine (hard i medium) mora se čuvati za utrku i jedan od njih i koristiti, a vozači tijekom utrke moraju koristiti dvije različite vrste guma ukoliko su uvjeti suhi.

ODABIR GUMA ZA VN BELGIJE

ODABIR GUMA ZA VN NIZOZEMSKE

ODABIR GUMA ZA VN ITALIJE

DOSADAŠNJI ODABIR GUMA

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli objavio gume za Mađarsku i Belgiju i najavio poseban format kvalifikacija

Talijanski proizvođač guma Pirelli otkrio je koje će vrste guma donijeti na utrke u Mađars…