2022 Belgian GP Sainz leads Perez Photo Pirelli Edited by MAXF1net

Talijanski proizvođač guma Pirelli otkrio je koje će vrste guma donijeti na utrke u Mađarskoj i Belgiji te su ujedno najavili poseban format kvalifikacija koji će se prvi puta isprobati na Hungaroringu.

Za utrku u Mađarskoj Pirelli će donijeti tri najmekše gume u ponudi (C3, C4 i C5) dok će za Belgiju pripremiti srednji odabir (C2, C3 i C4).

Odabir najmekših guma za Mađarsku je peti puta ove sezone da će vozači na raspolaganju imati te gume nakon Azerbajdžana, Monaka, Kanade i Austrije, a isti odabir trebao se koristiti i na otkazanoj utrci u Imoli.

U Imoli se trebao isprobati i poseban format kvalifikacija u kojem vozači smiju koristiti samo hard gume u Q1, medium gume u Q2 i soft gume u Q3, a format će biti prvi puta isproban u Mađarskoj i kasnije i u Monzi.

U takvom formatu ukupan broj kompleta guma za suho koje isporučuje Pirelli smanjen je na 11, za razliku od uobičajenih 13.

Za vrijeme uobičajenoga F1 vikenda Pirelli za svakoga vozača pripremi osam setova softa, tri mediuma i dva harda, a u novom formatu svaki će vozač imati četiri seta softa i mediuma te tri seta harda.

Raspodjela za mokro vrijeme ostaje nepromijenjena: četiri seta intermediate guma za manje vode na stazi i tri seta guma za pune kišne uvjete.

Svaki će vozač imati na raspolaganju ukupno sedam kompleta guma za subotnje kvalifikacije i nedjeljnu utrku (s tim da najmanje jedan set tvrdih i jedan set srednjih guma moraju biti sačuvani za utrku.

Od preostala četiri dostupna seta, jedan će biti vraćen nakon prvoga treninga, jedan nakon drugoga i dva nakon trećega

PIRELLIJEV ODABIR GUMA ZA F1 2023.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

VN Miamija 2024. – Moguće strategije i preostali setovi guma

Miami je tradicionalno staza na kojoj se u boks ide samo jednom, ali to ne znači da nećemo…