Pirelli objavio nominacije komponenti za VN Austrije

Daniel Ricciardo Red Bull RB10 Renault Red Bull Ring Austria GP F1 2014

Daniel Ricciardo Red Bull RB10 Renault Red Bull Ring Austria GP F1 2014

Službeni dobavljač guma za Formulu 1 talijanski Pirelli objavio je komponente koje će vozači moći koristiti na VN Austrije koja je na rasporedu 3. srpnja.

Staza Red Bull Ring ima samo sedam zavoja od kojih su većina spori ili srednje spori, a brzi predzadnji zavoj kratko traje pa se gume svejedno nisu toliko opterećene. Zato je Pirelli donio najmekše dostupne komponente – ultrasoft, supersoft i soft.

Nova pravila o izboru i korištenju guma omogućuju korištenje triju različitih komponenti na jednoj utrci za razliku od prošlih godina kada su bile dostupne samo dvije komponente.

Povijest VN Austrije

Pirelli nominacije komponenti mora objaviti najmanje 9 tjedana prije utrka u Europi i najmanje 15 tjedana prije utrka izvan Europe, a vozači svoje odabire FIA-i moraju dostaviti najmanje 8 odnosno 14 tjedana prije.

Vozačevi odabiri bit će poznati dva tjedna prije utrke.

TEHNIČKI PRAVILNIK: Kotači i gume

SPORTSKI PRAVILNIK: Gume

TEHNIKA: Gume u Formuli 1

Od 13 setova guma za suho koliko svaki vozač ima na raspolaganju tijekom vikenda Velike Nagrade, jedan set namijenjen je za Q3, a po jedan set medium i hard komponente vozač mora sačuvati za utrku. Od ta dva seta vozač mora koristiti barem jedan set u samoj utrci. Vozači koji ne prođu u Q3 smiju taj set koristiti u utrci.

Novost je što preostalih 10 setova guma za suho vozači mogu sami odabrati, a svoj odabir moraju dostaviti FIA-i najmanje 8 tjedana prije utrka u Europi i najmanje 14 tjedana prije utrka izvan Europe. Ukoliko momčad FIA-i ne dostavi odabire svojih vozača, FIA će za njih odabrati komponente guma (što se dosad još nije dogodilo i vjerojatno ni neće).

SVE PIRELLIJEVE NOMINACIJE ZA 2016.

alokacije-2016

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 će pokrenuti će opsežnu istragu Grosjeanove nesreće

Upravljački direktor Formule 1 Ross Brawn najavio je pokretanje opsežne istrage zastrašuju…