Pirelli objavio odabir guma za Bahrain i Rusiju

Ricciardo leads Raikkonen and Hamilton Bahrain GP F1 2016

Pirelli je objavio koje će gume vozači i momčadi imati na raspolaganju na trećoj i četvrtoj utrci prvenstva u Bahrainu i Rusiji nakon što su prethodno objavili nominacije za Australiju i Kinu.

U Bahrainu su se odlučili za iste gume kao i za Kinu – supersoft, soft i medium – dok će u Rusiju, kao i u Australiju, donijeti tri najmekše mješavine – ultrasoft, supersoft i soft.

Vozači će, kao i prošle godine, na raspolaganju imati 13 setova guma za suho, ali na prvih pet utrka neće moći birati koliko će setova koje komponente koristiti kako vozači koji su testirali nove, šire gume za 2017. ne bi imali prednost. Na raspolaganju će imati po sedam setova najmekše komponente, četiri seta srednje komponente i dva seta najtvrđe komponente guma.

Kao i dosad, set najmekše mješavine guma rezerviran je za Q3, a vozači koji se ne plasiraju u Q3 smiju ga koristiti u utrci. Po jedan set od dvije tvrđe mješavine vozači moraju čuvati za utrku, a jedan od tih setova moraju koristiti u utrci (osim ako je kišna).

Gume će 2017. biti široke 305 mm sprijeda i 405 mm straga (dosad 245/325 mm), a Pirelli priznaje da još uvijek ne znaju kako će se ponašati s obzirom da modificirani bolidi iz 2015. na kojima su ih testirali nisu bili dovoljno brzi.

PIRELLIJEVE NOMINACIJE ZA 2016.

01 Australija ultrasoft supersoft soft 
02 Kina supersoft  soft  medium 
03 Bahrain supersoft   soft   medium  
04 Rusija ultrasoft  supersoft    soft   
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

‘Senzacionalni’ Verstappen Brawna podsjetio na Schumachera

Ross Brawn kaže da ga je Max Verstappen na prošloj utrci na Silverstoneu 'na puno načina' …