2020 Emilia Romagna Imola start finish line Photo McLaren

Talijanski proizvođač guma i službeni F1 dobavljač Pirelli objavio je koje će komponente guma donijeti na iduće četiri utrke koje se voze u Imoli, Miamiju, Barceloni i Monaku.

Formula 1 ove je godine prešla na 18-inčne gume, a nakon tri utrke u Bahrainu, Saudijskoj Arabiji i Australiji vozači su na raspolaganju imali svih pet komponenti guma za suho.

Za iduću utrku u Imoli Pirelli će donijeti srednju nominaciju (C2, C3, C4) koju su odabrali i za Saudijsku Arabiju, a ta će kombinacija biti najčešći odabir tijekom sezone zbog svoje široke primjene u različitim uvjetima.

Za novu brzu uličnu stazu u Miamiju Pirelli će također donijeti C2, C3 i C4 komponente, a za Barcelonu će očekivano donijeti tri najtvrđe komponente guma zbog jako zahtjevne konfiguracije s puno dugih i brzih zavoja.

Monako je tradicionalno staza s vrlo glatkom površinom i konfiguracijom koja gume ne stavlja pod velika opterećenja pa je Pirelli za nju pripremio tri najmekše komponente guma.

Obično je Monako prva staza na koju Pirelli donosi najmekšu komponentu guma, ali ove godine isprobali su ju nešto ranije, prošloga vikenda u Australiji.

DOSADAŠNJI ODABIRI GUMA

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA odgađa mjere za kontrolu poskakivanja

FIA je uoči početka desetoga vikenda sezone u Velikoj Britaniji potvrdila da zasad odgađaj…