Talijanski proizvođač guma Pirelli objavio je komponente guma za utrke u Nizozemskoj i Kanadi, čime su poznate dostupne komponente guma za šest ovogodišnjih utrka.

Pirelli će na Zandvoort, koji će imati izuzetno nagnut posljednji zavoj koji će jako opteretiti gume, očekivano donijeti tri najtvrđe komponente svojih guma za suho (C1, C2 i C3).

Osim toga, Pirelli je uveo dodatnu sigurnosnu mjeru kako bi se izbjegao scenarij sličan Michelinovom fijasku na VN SAD-a 2005. te su razvili posebnu konstrukciju prednjih C2 guma koju planiraju donijeti na Zandvoort.

“Testiranja su bila prilika da usporedimo standardnu C2 gumu s novom konstrukcijom prednje gume za nagnuti zavoj na Zandvoortu koji će jako opterećivati prednji kraj,” rekao je Pirellijev F1 šef Mario Isola.

“Nova konstrukcija je čvršća, a ujedno smo isprobali standardnu C2 gumu s 0.138 bara većim tlakom.”

“Dobili smo dobre povratne informacije od oba koncepta pa ćemo istražiti koji će bolje funkcionirati kad ćemo imati više podataka sa staze.”

Za Kanadu će Pirelli tradicionalno donijeti tri najmekše mješavine guma (C3, C4 i C5) s obzirom na manjak brzih zavoja i općenito zavoja dugoga trajanja, a isti odabir bit će dostupan i za Monako iako će to biti objavljeno kasnije jer se za utrke izvan Europe odabir komponenti mora objaviti 14 tjedana ranije (8 tjedana ranije za europske utrke).

Kao i prošle godine, vozači na raspolaganju imaju 13 setova guma za suho, a 10 ih smiju sami birati dok po jedan set najmekše mješavine moraju čuvati za Q3 i po jedan set preostale dvije mješavine za utrku.

U utrci moraju koristiti jedan od ta dva seta, a ukoliko se ne plasiraju u Q3 taj set guma smiju koristiti u utrci.

PIRELLIJEV ODABIR GUMA ZA 2020.

  Soft Medium Hard
Australija C4 C3 C2
Bahrain C4 C3 C2
Vijetnam C4 C3 C2
Nizozemska C3 C2 C1
Azerbajdžan C4 C3 C2
Kanada C5 C4 C3

Lewis Hamilton Mercedes F1 W10 and Sebastian Vettel Ferrari SF90 Canadian GP F1 2019 celebrating victory Photo Daimler

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 će pokrenuti će opsežnu istragu Grosjeanove nesreće

Upravljački direktor Formule 1 Ross Brawn najavio je pokretanje opsežne istrage zastrašuju…