Talijanski proizvođač guma potvrdio je odabir guma za posljednjih sedam utrka među kojima su brojne utrke koje nisu inicijalno planirane za ovu godinu, uključujući i prvu F1 utrku na portugalskom Algarveu.

Kako je F1 kalendar za 2020. sada poznat u cijelosti, Pirelli je objavio sve odabire guma do kraja sezone koje pokrivaju širok raspon čimbenika poput konfiguracije staze, vremenskih uvjeta i karakteristika asfalta.

Za staze na kojima se dosad nije vozila Formula 1 ili se nije vozila duži vremenski period, Pirelli se oslonio na podatke iz drugih trkaćih serija, ali i računalnih simulacija kako bi utvrdili optimalan odabir guma.

Kao što je to bio slučaj cijele sezone, vozači će na raspolaganju imati po osam setova najmekše komponente, tri seta srednje komponente i dva seta najtvrđe dostupne komponente.

Iznimke su utrke u Portugalu i Turskoj gdje će vozači imati po sedam setova softa i po tri seta mediuma i harda kako bi vozači u petak mogli isprobati hard gume te i dalje imati po dva seta za utrku.

Kako će se Imola voziti samo u subotu i nedjelju, vozači će za tu stazi imati po 10 umjesto 13 setova guma (šest setova softa i po dva seta medium i hard komponenti).

Za Portugal i Tursku Pirelli će donijeti tri najtvrđe komponente, kao i za prvu utrku na Silverstoneu, Španjolsku i Toskanu (Mugello) dok će najmekši odabir vozači imati u Abu Dhabiju.

Imola, Nurburgring i obje utrke u Bahrainu imat će tri srednje mješavine guma (C2, C3, C4) koji su ove sezone bili Pirellijev najčešći odabir.

ODABIR GUMA ZA POSLJEDNJIH SEDAM UTRKA

2020 Pirelli F1 tyre choices last seven races Photo Pirelli

PREGLED SVIH ODABIRA GUMA

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari na Nurburgring donosi nova poboljšanja za SF1000

Nakon nekoliko manjih poboljšanja koja su donijeli na prethodnoj utrci u Rusiji, Ferrari ć…