Pirelli očekuje jedno zaustavljanje unatoč najmekšim gumama

Sauber Russian F1 2016 Foto Pirelli

Pirelli na idućoj utrci u Rusiji očekuje da će strategija jednoga ulaska u boks prevladati iako su u Sochi donijeli tri najmekše komponente guma – ultrasoft, supersoft and soft.

Staza Sochi International Street Circuit ima vrlo glatku površinu koja malo troši gume, a to je postalo očito već na prvoj F1 utrci održanoj 2014. godine kada je Rosberg na medium gumama odvozio 52 od 53 kruga i usput odvozio svoj najbrži krug utrke u posljednjem krugu.

Pirelli je reagirao i 2015. donio korak mekše komponente (supersoft i soft), a 2016. su uvedene tri komponente po vikendu pa je Pirelli donio supersoft, soft i medium komponente, a ne najmekše tri komponente (ultrasoft, supersoft i soft).

Ove sezone Pirellijeve gume su znatno izdržljivije i otpornije na pregrijavanje pa su Talijani odlučili donijeti tri najmekše komponente guma, ali unatoč tome očekuju da će momčadi pretežno koristiti taktiku jednoga zaustavljanja u boksu, slično kao i u Australiji gdje su također na raspolaganju imali ultrasoft, supersoft i soft.

“Sochi je staza s relativno malom potrošnjom guma, a s izdržljivijim gumama koje imamo ove sezone trebali bismo imati utrku s jednim zaustavljanjem,” rekao je Pirellijev Mario Isola.

“Ali ovo je prvi puta da u Rusiju idemo s ultrasoft gumama pa tek treba vidjeti kakav će to učinak imati na bolidima nove generacije.”

“Razlika u performansama između najmekših komponenti relativno je mala pa su sve tri komponente potencijalno komponente za utrku.”

Vozači na prvih pet utrka imaju po 7 setova najmekše komponente, 4 seta srednje i 2 seta tvrđe komponente, kako vozači koji su testirali gume za 2017. ne bi imali prednost pred ostalima, pa će vozači u Rusiji imati 7 setova ultrasofta, 4 seta supersofta i 2 seta softa.

Od VN Monaka vozači će ponovno moći birati koliko setova koje od dostupnih komponenata žele koristiti.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari siguran da će Imola odgovarati njihovom SF1000

Glavni trkaći inženjer Ferrarijeve F1 momčadi Matteo Togninalli uvjeren je da će konfigura…