Pirelli je s Renaultom odradio prvi test novih 18-inčnih guma koje će se u Formuli 1 koristiti od 2021., a Sergey Sirotkin je na Paul Ricardu odvozio 213 krugova tijekom dva dana testa.

Talijanski proizvođač guma ove je godine planirao odraditi tri testa svojih novih 18-inčnih guma na hibridnim F1 bolidima iz 2018. čiji je ovjes prilagođen niskoprofilnim gumama, a prvi test odradili su s Renaultom za koje je vozio njihov testni i rezervni vozač Sirotkin.

“Oduševljeni smo što smo otvorili novo poglavlje u Paul Ricardu s debijem za naše 18-inčne gume koje će promijeniti izgled Formule 1,” rekao je Pirellijev F1 šef Mario Isola.

“Renault nam je pružio svoj F1 bolid iz 2018., a Sergey Sirotkin ga je vozio i time obilježio ovaj povijesni trenutak. Odradili smo planirani program s 213 krugova na 18-inčnim gumama tijekom dva dana.”

Pirelli 18 inch F1 2019 tyre test Paul Ricard for F1 2021

“To je bilo vrlo korisno kako bismo proučili novu generaciju guma i započeli s razvojnim putem koji ćemo slijediti ove i iduće godine. Naravno, teško je išta pročitati iz ovoga testa jer su ovo tek prvi dani, ali skupili smo puno podataka u dobrim vremenskim uvjetima i zato se zahvaljujemo Renaultu i Sergeyu.”

“Što se tiče 13-inčnih guma za 2020., odradili smo 212 krugova zahvaljujući Oconu i Mercedesu. Posao se sastojao od testiranja različitih prototipova guma za suho dok finaliziramo specifikaciju guma za iduću godinu, posljednju sezonu s 13-inčnim gumama.”

Drugi i treći ovogodišnji test 18-inčnih guma odradit će McLaren (listopad) i Mercedes (studeni).

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull priložio zahtjev za razmatranje FIA-ine odluke oko sudara

Red Bull je uložio službeni zahtjev u kojem straže da FIA-ini suci razmotre svoju odluku o…