Talijanski proizvođač guma i službeni F1 dobavljač Pirelli otkrio je razlike u vremenima po krugu između ovogodišnjih komponenti guma za suho koje su na predsezonskim testiranjima ispunile očekivanja.

Pirelli je za 2018. uveo dvije nove komponente guma za suho, najmekši hypersoft i najtvrđi superhard, a od ukupno osam različitih komponenti samo je jedna komponenta prošlogodišnja – ovogodišnji medium zapravo je prošlogodišnji soft.

Ostale komponente mekše su nego prošle godine, a momčadi su se na testiranjima orjentirale više na mekše komponente zbog hladnijih uvjeta, posebno na prvom testu.

“Nakon lošeg starta zbog vremena, predsezonska testiranja bila su vrlo produktivna s reprezentativnijim uvjetima ovoga tjedna, kao što smo i očekivali,” rekao je Pirellijev Mario Isola.

“Momčadi su bez problema vozile više od 100 krugova po danu što im je pomoglo da se pripreme uoči nove sezone i skupe informacije o novim gumama za 2018.”

“Od guma za suho, isprobane su sve komponente od harda do novoga hypersofta [osim superharda], a novi rekord staze postavljen je na hypersoftu.”

“Imali smo nešto ljuštenja i mjehurića, ljuštenje je novo u odnosu na prošlu godinu kad skoro uopće nismo imali ljuštenja. Mislim da novi asfalt izaziva nešto ljuštenja jer je gladak i imate nešto klizanja na prednjoj lijevoj gumi [zbog desnih zavoja].”

“Najvažnije, momčadi su zadovoljne podacima koje su skupile. S naše strane, imamo dobru ideju oko razlike među komponentama guma s oko 0.7 sekundi između ultrasofta i hypersofta, što je u skladu s našim očekivanjima.”

RAZLIKE MEĐU KOMPONENTAMA GUMA ZA F1 2018.

 

KOMPONENTE

RAZLIKA

Hypersoft Ultrasoft

0.70 s

Ultrasoft Supersoft

0.60 s

Supersoft Soft

0.40 s

Soft Medium

0.85 s

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kubica – ‘Bit će teško, ali ne bojim se velikih očekivanja’

Robert Kubica svjestan je da neće biti lako napraviti posljednji korak i opravdati očekiva…