Pirelli otkrio uzrok Vettelova pucanja gume, Raikkonen još uvijek nepoznanica

Vettel-Ferrari-Silverstone-tyre-failure-F1-2017-r-Photo-Getty

Talijanski proizvođač guma Pirelli otkrio je rezultate analize puknute gume Sebastiana Vettela na VN Velike Britanije, ali još uvijek nisu sigurni što je uzrokovalo odvajanje gaznoga sloja na Raikkonenovoj gumi.

Pirelli je završio analizu prednje lijeve soft gume koju je u utrci koristio Sebastian Vettel i koja mu je pukla dva kruga prije kraja utrke dok se nalazio na četvrtom mjestu.

Iako je Pirelli slutio o čemu se radi još od nedjelje poslijepodne, puna istraga potvrdila je da je izvorni uzrok sporo puknuće gume (puknuće u kojem se zrak sporo ispušta nakon čega tlak pada pa guma postaje mekša i sklonija pucanju).

Vožnja prema boksu na gumi snižena tlaka, a zatim i na gumi koja je bila potpuno ispumpana, dovelo je do konačnoga pucanja gume.

Raikkonenova oštećena guma pokazuje puno manje dokaza onoga što se dogodilo pa su u tijeku dodatni testovi i analize u Pirellijevim laboratorijima i pogonima za testiranje u zatvorenom prostoru. Trebat će još nekoliko dana da se dosegne definitivan zaključak.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Turske otkazana, dvije utrke u Austriji

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će VN Turske, koja je trebala zamijeniti VN Kanade, biti…