Pirelli potvrdio da ostaje u F1 do 2019.

Pirelli F1 2017 car and tyres 2

Pirelli je danas potvrdio da će u Formuli 1 ostati iduće tri godine – od 2017. do kraja 2019.

Talijanski proizvođač guma još je na prošlogododišnjoj VN Rusije objavio da su postigli dogovor s Formulom 1 i da će u sportu ostati do kraja 2019., ali pregovori oko novih pravila za 2017. produljili su konačnu potvrdu novoga ugovora.

Bernie Ecclestone još je u listopadu 2015. potvrdio da će Pirelli i iduće tri sezone (2017. – 2019.) biti službeni dobavljač guma za Formulu 1, ali da će potpisivanje ugovora potrajati neko vrijeme.

Iako dosad službeno nisu imali novi ugovor, Pirelli je bio siguran da će se ugovor potpisati te su razvijali nove šire gume za 2017. i pregovarali s FIA-om oko mogućih testova.

“Za mene je to riješeno prošle godine, ovo su samo pravne stvari i one uvijek dugo traju,” rekao je Pirellijev šef motorsporta Paul Hembery.

“Puno je strana uključeno što komplicira stvari s pravne strane.”

“Čak i kad produljujete ugovor i imate postojeće papire, stvari se dramatično mijenjaju tijekom tri godine jer svi žele različite stvari.”

Pirelli je na VN Monaka pokazao kako će izgledati nove, šire gume za 2017. (305 mm sprijeda, 405 mm straga), a potvrdili su i testne planove novih guma na modificiranim bolidima iz 2015. koje će pripremiti Ferrari, Mercedes i Red Bull.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

‘Senzacionalni’ Verstappen Brawna podsjetio na Schumachera

Ross Brawn kaže da ga je Max Verstappen na prošloj utrci na Silverstoneu 'na puno načina' …