2022-Japanese-GP-Verstappen-leads-Leclerc-at-the-restart-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net.jpg

Talijanski proizvođač guma i službeni F1 dobavljač Pirelli objavio je koje će gume donijeti na utrke u Singapuru, Japanu i Kataru koje su nominalno iste kao i prošle godine.

Za Singapur će Pirelli tradicionalno donijeti tri najmekše vrste guma (C3, C4 i C5) dok će za Japan i Katar, dvije značajno zahtjevnije staze za gume, pripremiti tri najtvrđe korištene mješavine ove sezone (C1, C2 i C3).

Ovogodišnji C1 je mekši nego prošlogodišnji dok se prošlogodišnji C1 ove godine nalazi pod imenom C0 i još nije korišten 2023.

Kao i dosad, od 13 dostupnih setova guma (8S, 3M, 2H) vozači će po jedan set dvaju tvrđih mješavina morati čuvati za utrku (a jedan od njih obavezno i koristiti) dok jedan set najmekše dostupne mješavine moraju čuvati za Q3.

To se odnosi na uobičajene trkaće vikende poput Singapura i Japana, ali za sprint vikend u Kataru vozači imaju 12 setova guma (6S, 4M, 2H) dok se u kvalifikacijama u petak moraju koristiti isključivo soft gume, ukoliko sesija nije proglašena mokrom.

U sprint kvalifikacijama (sprint shootout) vozači moraju koristiti isključivo medium gume u SQ1 i SQ2 te isključivo soft gume u SQ3, ukoliko sesija nije proglašena mokrom.

DOSADAŠNJI ODABIR GUMA

Photo: Pirelil
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Italije – Verstappen u lovu na povijesnu desetu pobjedu zaredom

Nakon trijumfa u kaotičnoj utrci u Nizozemskoj, Max Verstappen u Monzi cilja ispisati povi…