Pirelli predstavio nove gume za 2017.

Pirelli F1 2017 car and tyres

Talijanski proizvođač guma i službeni F1 dobavljač Pirelli jutros je u Monaku pokazao nove, šire gume za 2017. te objavio testni plan u kojem će sudjelovati Ferrari, Mercedes i Red Bull.

Kao što smo već pisali, nove gume za 2017. bit će znatno šire – prednje će biti 60 mm šire (skok s 245 na 305 mm), a stražnje 80 mm šire (skok s 325 na 405 mm).

Osim povećanja širine, Pirelli je promijenio i oblik rubova gume kako bi se povećala gazna površina, a time i mehanički grip koji bolidi dobivaju izravno iz guma.

Nove gume za 2017. prvi put će biti testirane u kolovozu i to na modificiranim bolidima iz 2015. koji će simulirati povećane razine downforcea.

Ferrari, Mercedes i Red Bull su u mogućnosti ponuditi takav bolid, a još nije poznato hoće li i Williams i Force India također sudjelovati jer su prethodno također pokazali interes za pomoć Pirelliju.

“Vrijeme je velik izazov jer imamo malo vremena za razvoj, ne samo nove konstrukcije, nego i svih komponenti,” rekao je Pirellijev trkaći menadžer Mario Isola.

“Uskoro ćemo početi s testiranjem na stazi s momčadima koje nam mogu ponuditi modificirane bolide iz 2015. – Ferrari, Mercedes i Red Bull.”

“Već smo počeli s vlastitim izračunima na modelima i testiranjima prototipa u zatvorenom prostoru.”

“Plan nam je i dalje imati pet komponenti, ali vidjet ćemo što će se dogoditi tijekom razvoja.”

Momčadi su prve modele guma za zračni tunel dobile prije gotovo dva mjeseca, ali to je bio tek jednostavni prototip kako bi mogli započeti s izračunima.

Test novih guma za 2017. trebao bi započeti u kolovozu, a nastaviti između VN Belgije i VN Italije. Također, Pirelli se nadam da će moći testirati i u Abu Dhabiju na kraju sezone jer će tako imati željene uvjete.

Pirelli bi do kraja studenog trebao imati konačnu specifikaciju svojih guma za novu sezonu Formule 1.

Pirelli F1 2017 car and tyres

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …