Talijanski proizvođač guma i službeni F1 dobavljač Pirelli produljio je ugovor s Formulom što im jamči ulogu ekskluzivnoga dobavljača guma do kraja F1 sezone 2023.

Posljednji natječaj koji je Pirelli osvojio u Formuli 1 izašao je 2018. za 13-inčne gume za F1 sezonu 2020. nakon čega su trebale uslijediti tri sezone s 18-inčnim gumama.

Ali pandemija koronavirusa dovela je do otkazivanja testiranja 18-inčnih guma za 2021. tijekom 2020. pa je njihovo uvođenje odgođeno s 2021. na 2022. zbog čega će se 13-inčne gume koristiit sezonu duže nego je planirano natječajem iz 2018.

“Pandemija je utjecala na cijeli svijet pa ni Formula 1 nije iznimka,” rekao je Stefano Domenicali, F1 predsjednik i CEO.

“Zato smo prošle godine poduzeli potrebne mjere kako bismo pravila odgodili za jednu godinu, na 2022.”

“Jako smo ponosni na naše partnerstvo s Pirellijem i zahvalni smo im za njihov konstruktivan pristup ovoj promjeni:”

“Pirelli je svjestan strateške uloge koju gume imaju u F1 i znamo da naporno rade kako bi proizveli gume koje će pružiti najbolju ravnotežu između performansi i izdržljivosti u novom tehničkom kontekstu.”

“Veselimo se početku F1 sezone 2021. i svi smo vrlo uzbuđeni oko novih bolida i 18-inčnih guma koje ćemo na stazi vidjeti pod novim pravilima 2022.”

Jean Todt, predsjednik FIA-e, dodao je: “Želim se zahvaliti Formuli 1 i Pirelliju na njihovoj suradnji, fleksibilnosti i posvećenosti ovome sportu u ovom teškom periodu,” rekao je.

“Prelazak na 18-inčne kotače i gume sigurno će pružiti uzbuljiviju sliku F1 bolida, ali predstavlja i značajan tehnički izazov koji traži puno ulaganja i razvoja od Pirellija koji nastavlja isporučivati gume na najvišoj razini.”

“U svjetlu toga, i nužnih odgoda novih pravila zbog pandemije, jedino je logično produljiti isporuku trenutnih guma.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…