Službeni dobavljač guma za Formulu 1 Pirelli ne podržava ideju uvođenja obavezna dva zaustavljanja u boksu jer se boje da bi to moglo značiti još predvidljivije strategije od trenutnih koje su ionako prilično predvidljive, posebno u posljednje dvije godine u kojima dominiraju utrke sa samo jednom promjenom guma.

Pirelli je jedini dobavljač guma u Formuli 1 od 2011., a ove godine ugovor im je produžen do 2023. te će dizajnirati i nove 18-inčne gume koje će biti uvedene 2021.

Jedan od prijedloga koji bi utrkivanje i strategije trebao učiniti zanimljivijim je i uvođenje minimalno dva zaustavljanja u boksu, ali Pirelli se protivi takvoj ideji. Podsjetimo, trenutno je obavezna jedna promjena guma i korištenje dvaju različitih komponenti u slučaju suhe utrke.

“Puno se govori o uvođenju obavezna dva zaustavljanja,” rekao je Mario Isola za Reuters.

“Ali nisam siguran je li riječ o pravom rješenju jer riskirate da će svi bolidi stati u istom krugu.”

Pirellijev F1 šef vjeruje da bi gume trebale biti dovoljno izdržljive kako bi vozači veći dio utrke mogli pritiskati, ali to često znači i samo jedno zaustavljanje u boksu.

“Želimo biti nešto konzervativniji jer ako ćemo ionako imati utrke sa samo jednim zaustavljanjem, bolje je da vozačima damo konzistentnije gume na kojima mogu više pritiskati i možda imati bolje utrkivanje,” rekao je, ali i naglasio da je teže proizvesti gume koje se neće toliko pregrijavati zbog sve veće težine bolida i sve većeg downforcea.

“Napravili smo neka poboljšanja, imamo druge komponente kako bismo smanjili pregrijavanje, ali to je i dalje problem.”

“Ali to je nemoguće izbjeći kad se bolidi prate i kad se gubi puno downforcea.”

Pirelli želi informacije o F1 bolidima za 2021. ‘što je prije moguće’

Bottas Williams F1 car 18 inch wheels

Formula 1 2021. će imati 18-inčne kotače, a Pirelli je već započeo s razvojem guma novih dimenzija iako i dalje ne znaju precizne podatke o očekivanim performansama jer pravila još uvijek nisu u potpunosti konstruirana.

“Već smo počeli s dizajnom jer ne možemo čekati, već kasnimo,” rekao je.

“Možemo prilagoditi postojeći dizajn, ali moramo znati barem 80-90% očekivanih performansi novih F1 bolida za 2021. što je prije moguće. Bez tih informacija dizajn novih guma bit će pravi izazov.”

“Imamo dvije godine prije uvođenja 18-inčnih guma, ali ne možemo gubiti vrijeme. Vjerujem da možemo učiniti nešto dobro ako imati pravi proces.”

Kako bi ‘pojednostavili’ situaciju s komponentama guma, Pirelli je za F1 sezonu 2019. odlučio imati samo tri imena (hard, medium soft) i tri  boje (bijela, žuta i crvena), ali i dalje će postojati više komponenti guma za suho, njih pet (C1, C2, C3, C4, C5), koje će Pirelli donositi ovisno o konfiguraciji staze.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton uvjerljivo do pobjede na VN Bahraina, Grosjean pobjegao iz gorućega bolida

Lewis Hamilton uvjerljivo je slavio na 15. utrci prvenstva ispred Maxa Verstappena i Sergi…