Pirelli smanjio minimalne tlakove za Monzu

Pirelli F1 Italian GP F1 2016 Foto Pirelli

Talijanski proizvođač guma i službeni F1 dobavljač smanjio je minimalne tlakove guma uoči trećeg slobodnog treninga nakon analize dostupnih podataka s prva dva treninga.

Bolidi su 2016. brži, a time su i sile na gume veće pa je Pirelli povećao ionako visoke tlakove koje su propisivali 2015.

Vozači i momčadi žalili su se na visoke tlakove koji su uzrokovali pregrijavanje i ljuštenje guma, ali Pirelli nije htio riskirati, posebno nakon Spa 2015. kada je Vettelu pri 300 km/h pukla stražnja guma.

Vettelu je guma pukla i ove godine u Austriji za što je Pirelli optužio agresivne rubnike, a Talijani su na posljednje dvije utrke u Belgiji i Italiji testirali i novi prototip soft guma koje bi trebale imati iste performanse uz bolju otpornost na rubnike.

Pirelli je za ovogodišnju VN Italije propisao 1.62 bara za prednje i 1.48 bara za stražnje gume, slično kao i za VN Belgije prije tjedan dana, a razlozi povećanja u odnosu na 2015. su veća opterećenja uzrokovana bržim bolidima.

“Simulacije su pokazale da su opterećenja 100 kg veća na svakoj od prednjih guma i 80 kg veća na svakoj stražnjoj gumi dok su najveće brzine oko 10 km/h veće.”

“Prošle godine imali smo -3.0 stupnja nagiba prednjih kotača, a ove godine imamo najviše -3.25 stupnjeva kako bismo momčadima dali nešto više slobode.

Nakon prva dva slobodna treninga u Monzi Pirelli je odlučio smanjiti tlakove jer su podaci pokazali da nema sigurnosnih prepreka.

Momčadi će sada u prednjim gumama moći imati tlak od 1.59 bara, a u stražnjim gumama 1.41 bara.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Utrka prekinuta, Hamilton se razbio, veliki sudar Bottasa i Russella

George Russell i Valtteri Bottas imali su žestoki sudar u 32. krugu VN Emilije Romagne nak…