Pirellijev šef F1 programa Mario Isola tvrdi da će novi F1 bolidi za 2021. biti podjednako brzi kao i njihovi prethodnici unatoč značajnom smanjenju downforcea i novim robusnijim gumama koje su sporije od prošlogodišnjih.

FIA je uoči F1 sezone 2021. donijela nekoliko pravila kojima su ograničili dimenzije podnice, difuzora i krilaca oko usisnika za hlađenje kočnica kako bi smanjili razine downforcea za oko 10%.

Promjene su izglasane kako bi se usporio razvoj koji je Pirellijeve gume doveo do granice izdržljivosti, što je bilo posebno očito na VN Velike Britanije, uoči velike promjene pravila za 2022. koja će značajno smanjiti downforce kako bi se poboljšalo utrkivanje.

Također, Pirelli je za 2021. pripremio i nove gume koje su teže i čvršće konstrukcije kako bi se lakše nosili s velikim opterećenjima i kako bi vozači na njima mogli više pritiskati bez opasnosti od pucanja.

Ali zahvaljujući velikim resursima i znanju F1 stručnjaka većina momčadi uspjela je nadoknaditi značajan dio izgubljenoga downforcea, a unatoč gubicima i sporijim gumama Pirelli očekuje slična vremena po krugu kao i 2020.

“Razlika u odnosu na prošlu godinu je jako, jako mala,” rekao je Isola.

“Kad u obzir uzmete stazu koja nije bila u savršenom stanju, smanjenje downforcea i više goriva [u odnosu na prošlogodišnje kvalifikacije], ne mislim da ćemo vidjeti ikakvu razliku u vremenima po krugu.”

2021 Bahrain F1 testing F1 2021 cars side zoom Photo Pirelli
Photo: Pirelli

“Umjesto izvornih 10% gubitka downforcea, mislim da su izgubili između 4 i 5%. Nisam iznenađen koliko su downforcea uspjeli vratiti prije početka sezone jer znamo koliko su dobri u tome.”

“Tijekom tri dana sve su se komponente ponašale dobro i nismo imali problema s ljuštenjem, tek s laganom abrazijom na najmekšim komponentama [C4 i C5].”

“Vremena po krugu bila su pod utjecajem vremenskih uvjeta i različitim količinama goriva što otežava usporedbe s prošlogodišnjom utrkom i slobodnim treninzima.”

“Također, teško je precizno reći koja je razlika između komponenti zbog evolucije staze. Najlakše je reći da je razmak između C2 i C3 komponenti vjerojatno oko pola sekunde dok je razmak između C3 i C4 komponenti veći od očekivanoga.”

“Sad se veselimo početku sezone koja će biti posljednja na 13-inčnim gumama prije prelaska na 18-inčne gume 2022. za što smo pripremili seriju razvojnih testova tijekom ove godine.”

2021 Bahrain F1 testing overall times and tyre compounds overview Photo Pirelli

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…