Talijanski proizvođač guma Pirelli na prvu utrku sezone donosi iste gume kao i prošle godine i zato očekuje istu pobjedničku strategiju od jednoga ulaska u boks na stazi na kojoj je abrazivnost asfalta vrlo niska i s malo zavoja koji jako troše gume.

Prvi puta otkako je Pirelli 2011. ušao u Formulu 1 gume će biti potpuno iste kao i prošle godine, a kao i 2019. vozači će na raspolaganju imati C2 kao hard gume (bijelo), C3 kao medium (žuto) i C4 kao soft (crveno).

Odabir se pokazao dobrim prošle godine pa su u Pirelliju odlučili donijeti iste komponente, a vozači su prošle godine koristili sve tri komponente u svojim strategijama.

Staza je često jako prljava na početku vikenda, a ova selekcija guma dobro se nosi s brzom evolucijom razine prijanjanja i vozačima daje puno mogućnosti kad je riječ o strategiji.

KARAKTERISTIKE STAZE ALBERT PARK

Staza najveći naglasak stavlja na trakciju iz sporih zavoja i kočenje, s kratkim zavojima i pravcima, a staza je i vrlo neravna što pojačava dojam nedostatka prijanjanja, posebno u ranoj fazi vikenda.

Vrijeme može varirati, a blizina barijera i zidova znači da je sigurnosni automobil vrlo izgledan dok je korelacija između pole positiona i pobjede vrlo niska.

“Vozači bi po pitanju guma trebali biti dobro pripremljeni za Melbourne jer imaju istu selekciju kao i prošle godine,” rekao je Mario Isola.

“Možda jedino pitanje je kako će se te gume ponašati na bolidima za 2020. koji su se već sad pokazali kao puno brži nego prethodnici, ali puno informacija skupljeno je na testiranjima u Barceloni.”

“Posljednjih godina Australija je bila utrka s jednim zaustavljanjem za većnu vozača, a ni sad nema razloga misliti da će biti drukčije. Ova godina označava kraj jedne ere jer je posljednja godina s 13-inčnim gumama u Formuli 1.

MINIMALNI TLAKOVI MAKSIMALNI NAGIBI KOTAČA
PRESSURE 1.5525 bar (sprijeda) | 1.4145 bar (straga) -3.75° (sprijeda) | -2.00° (straga) CAMBER
NOMINIRANE KOMPONENTE OVE SEZONE
UTRKA C1 C2 C3 C4 C5
Australija HARD MEDIUM SOFT
Bahrain HARD MEDIUM SOFT
Vijetnam HARD MEDIUM SOFT
Kina (odgođeno) HARD MEDIUM SOFT
Nizozemska HARD MEDIUM SOFT
Španjolska HARD MEDIUM SOFT
Azerbajdžan HARD MEDIUM SOFT
Kanada HARD MEDIUM SOFT
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel kritizira FIA-u – ‘To nije bilo jako profesionalno’

Sebastian Vettel smatra da se FIA nije ponijela profesionalno s kasnim izricanjem kazne za…