Pirelli će za VN Španjolske donijeti gume čija je debljina gazne površine manja za 0.4 milimetra, a prvi puta će na stazu Circuit de Barcelona – Catalunya donijeti supersoft mješavinu guma.

Barcelona je jedna od najzahtjevnijih staza za gume, ali otkako je na nju ove godine položen novi asfalt potrošnja guma se smanjila.

Zato će Pirelli u Barcelonu donijeti 0.4 milimetra tanje gume koje neće imati učinak na performanse, nego će pomoći kontrolirati temperaturu guma.

Na stazi u Barceloni najviše trpi prednja lijeva guma zbog više desnih zavoja, a zbog puno brzih i srednje brzih zavoja prednje gume opterećenije su od stražnjih.

Dosad je Pirelli u Barcelonu uvijek donosio hard gume, iako ih prošle godine nitko nije ni koristio, ali zbog nove površine koju su vozači isprobali na predsezonskim testiranjima nema potrebe za tvrđim komponentama od mediuma.

Bez obzira što su probali novi asfalt, vozače će sredinom svibnja dočekati puno više temperature nego u veljači kada su prvi puta vozili nove F1 bolide za 2018.

“Smanjili smo debljinu gazne površine na gumama za suho kako bi smanjili rizik od pregrijavanja, što ćemo učiniti i za Paul Ricard i Silverstone, ali to nije promjena koju će vozači osjetiti u smislu performansi i trajnosti guma,” rekao je Pirellijev Mario Isola.

“Momčadi već imaju određena saznanja o novom asfaltu s predsezonskih testiranja, ali vremenski uvjeti sad su puno topliji, bolidi su značajno brži i površina će donekle ostariti.”

“Ove godine donosimo supersoft gume, što znači da ćemo zapravo imati dva koraka mekše gume nego 2017. jer su ove godine sve komponente za jedan stupanj mekše.”

Spanish GP F1 2018 Circuit de Catalunya Barcelona track map Photo FIA

 

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 razmatra povratak razvojnih tokena i dodatno smanjenje ograničenja budžeta

FIA i Formula 1 razmatraju ponovno uvođenje sustava tokena kojim bi kontrolirali stopu raz…