Pirelli vjeruje da ultrasoft može izdržati cijelu utrku

Pirelli ultrasoft Monaco GP F1 2017 Enkei McLaren wheels Photo Pirelli

Nakon prvih slobodnih treninga Pirelli vjeruje da njihova najmekša komponenta guma za suho može izdržati cijelu utrku na glatkim ulicama Monte Carla.

Pirelli je u Monako donio tri najmekše komponente svojih guma za suho, ultrasoft, supersoft i soft, ali kako su komponente ove godine tvrđe i izdržljivije momčadi bi se mogle odlučiti za neke prilično ekstremne strategije.

Utrka u Monaku traje 78 krugova, ali jedina je utrka čija ukupna udaljenost ne prelazi uobičajenih 305 kilometara, nego tek 260 pa je i to jedan od razloga zašto bi gume mogle toliko trajati.

“Gotovo da i nismo imali degradaciju na ultrasoftu,” rekao je Pirellijev F1 šef Mario Isola.

“Na drugom treningu simulacije utrke bile su vrlo konzistentne, što je i očekivano.”

“Imamo oko 0.7 sekundi razlike između ultrasofta i supersofta, a vjerojatno će u utrci razlika biti i manja, što je normalno.”

“Vjerujem da svi ciljaju na dugu dionicu na ultrasoftu. Vidjet ćemo, jer je vjerojatnost za sigurnosni automobil ovdje vrlo visoka.”

“Možda netko starta na supersoftu, a ako imamo sigurnosni automobil može ih promijeniti na ultrasoft i na njima odvoziti cijelu utrku.”

Isola vjeruje da najjače momčadi neće pokušati proći u Q3 na supersoft gumama kako bi na njima startali utrku jer su razlike premale.

“Osobno vjerujem da je riječ o prevelikom riziku jer ako pogledate prvih deset bolida je prilično blizu,” rekao je.

“A ako imate 0.7 sekundi, što je razlika između supersofta i ultrasofta, prilično je riskantno pokušati proći u Q3 sa supersoftom.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes najbrži i na drugom treningu, Ferrari se približio

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas ponovno su odvozili dva najbrža vremena na slobodnom tren…