Pogledajte kakav je odnos brzine na pravcima u kvalifikacijama između Mercedesa i Ferrarija

Bottas Vettel Hamilton Belgian GP F1 2018 Photo XPB

Vozači Racing Point Force Indije i Ferrarija bili su najbrži na pravcima Spa Francorchampsa u kvalifikacijama za VN Belgije dok je Hamilton bio najbrži u zavojitom drugom sektoru u kojem je bio gotovo četiri desetinke brži od Vettela.

Ferrari je ove godine jako brz na pravcima, što zbog snažnoga motora koji je ove godine referenca za sve ostale, što zbog manje downforcea kojega koriste na većini staza.

Zato ne čudi da su Ferrarijevi vozači bili najbrži u prvom i trećem, a Mercedesovi u drugom sektoru, posebno Vettel i Hamilton koji su u suhom Q2 imali najbolje sektore.

MAPA STAZE SPA FRANCORCHAMPS

Belgian GP F1 2018 Spa Francorchamps track map Photo FIA

NAJVEĆE BRZINE NA MJERENJIMA BRZINE (speed trap je 30 m iza 4. zavoja)

Perez i Vettel izjednačeni su na mjerenju brzine iza četvrtoga zavoja, a Hamilton kasni 3.8 km/h. Na kraju Kemmel pravca Perez i Vettel i dalje su najbrži (Perez 0.1 km/h brži), ali Hamilton je smanjio zaostatak i tek je 1 km/h sporiji od Vettela.

Na startno ciljnoj crti, koja slijedi iza snažnoga ubrzanja iz posljednje šikane, najbrži je Raikkonen s 240 km/h, Vettel je 1 km/h sporiji, a Hamilton više od 4 km/h. To potvrđuje tezu Toto Wolffa koji je rekao da je Mercedes od Ferrarija najviše gubio na ubrzanju iz posljednjeg i prvog zavoja koji su najsporiji zavoji na stazi.

Hamilton je zato bio najbrži na kraju drugoga sektora, između zavoja 14 i 15, gdje je Mercedes bio 1. i 2., a Hamilton je tu imao 6.7 km/h veću brzinu od Vettela.

NAJBOLJA VREMENA PO SEKTORIMA

Ferrari je najbrži u prvom i trećem, a Mercedes u drugom sektoru, točnije Hamilton koji je u tom dijelu staze bio gotovo četiri desetinke brži od Vettela i tri desetinke brži od Raikkonena.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…