Pogledajte onboard krug na novoj stazi u Bakuu!

europe-baku-f1

Po prvi puta u povijesti Formule 1 utrka će se voziti u Azerbejdžanu, točnije na ulicama glavnog grada Bakua. Velika Nagrada doduše neće nositi ime te zemlje, nego će se zvati VN Europe, ali nova utrka u kalendaru svakako će izazvati veliki interes i proširiti utjecaj Formule 1. Azerbejdžan je tek druga utrka koja će se voziti u zemlji bivšeg SSSR-a nakon Rusije koja je prvi puta domaćin bila 2014. u Sochiju.

f1-baku-city-circuit-logo

Službeni logo staze u Bakuu

Nova ulična staza zove se Baku City Circuit i prolazi kroz centar Bakua, a konfiguraciju je osmislio poznati (i trenutno jedini) dizajner F1 staza Nijemac Hermann Tilke. Iako su njegove staze vrlo slične jedna drugoj, ova će zbog gradskog okruženja ipak biti nešto posebno.

“Naš je zadatak za Tilke Engineering bio jednostavan – stvorite jedinstvenu stazu koja će Veliku Nagradu u Bakuu brzo učiniti jednom od najuzbudljivijih odredišta u F1 kalendaru oko koje će navijači i momčadi biti uzbuđeni,” rekao je Azad Rahimov, azerbejdžanski ministar sporta i mladeži.

“Najvažnije od svega, željeli smo pokazati najbolje od Bakua, našeg glavnog grada, i oduševljen sam što je staza na kojoj će se utrkivati F1 momčadi postigla upravo to.”

Ambasadori utrke su tri vrlo prepoznatljive ličnosti u Azerbejdžanu: Tunzula Aghayeva, slavna kompozitorica, pjevačica i ambasadorica Europskih igara u Bakuu 2015., zatim Rahim Aliyev, ‘F1 glas Azerbejdžana’ i Gulhuseyn Abdullayev, mladi azerbejdžanski vozač Formule 3.

VN Europe na rasporedu je tjedan dana iza VN Kanade i vozi se od 17. do 19. lipnja.

Više o novoj stazi u Bakuu i povijesti VN Europe možete pročitati ovdje.

Onboard krug u GP3 bolidu s mladim azerbejdžanskim vozačem Gulhuseynom Abdullayevom

Učitaj još iz Video

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Spa 2009. – Fisichellin pole i Raikkonenova pobjeda

Na današnji dan 2009. Kimi Raikkonen ostvario je prvu Ferrarijevu pobjedu s hibridnim pogo…