Porsche je izradio i testirao V6 motor koji su planirali koristiti u slučaju ulaska u Formulu 1 2021. u ulozi proizvođača motora, ali do toga ipak neće doći zbog propalih planova o pojednostavljenju pravila i Porscheovom okretanju Formuli E.

Njemački proizvođač automobila 2017. je planirao ući u F1 prvenstvo 2021. kao proizvođač motora nakon što je vodstvo Formule 1 najavilo jednostavnija pravila za motore bez složene MGU-H komponente.

U međuvremenu je Volkswagen Audi Grupa, čiji je Porsche dio, odlučila prekinuti LMP1 program nakon tri uzastopna osvajanja 24h Le Mansa i usredotočiti se na Formulu E.

Fritz Enzinger, Porscheov šef motorsporta, rekao je Autosportu da su prije izlaska iz WEC serije počeli raditi na motoru sa šest cilindara koji bi bio po F1 pravilima iako su u WEC seriji koristili 2,0-litreni motor s četiri cilindra koji je s MGU-K jedinicom isporučivao oko 1000 KS.

“Godine 2017. postojali su signali iz Formule 1 da će se pravila promijeniti i da više neće biti potrebno imati regeneraciju energije iz ispušnih plinova [MGU-H],” rekao je Enzinger.

“Porsche je 2017. bio član FIA-ine Komisije proizvođača te je sudjelovao u raspravama o budućoj strategiji Formule 1 od 2021.”

“S jedne strane, sudjelovali smo u tim radnim grupama. S druge strane, dečki su paralelno razvili motor s šest cilindara za WEC.”

“Naravno, razmišljali smo i o tome što bismo trebali promijeniti ako bismo taj motor koristili u Formuli 1. Takve stvari mogu se odraditi na dva načina.”

Kad je donešena odluka da će se Porsche povući iz WEC serije na kraju 2017., razvojni tim od 40 ljudi dobio je naredbu od Porscheove uprave da i dalje razvijaju motor sa šest cilindara koji bi ‘mogao biti zanimljiv za super sportski automobil.’

“Na kraju 2017. dobili smo konkretan zahtjev od naše kompanije da nastavimo razvoj visokoučinkovitoga motora sa šest cilindara, unatoč povlačenju iz LMP1 programa,” rekao je.

“Ne samo na papiru, nego da razvijemo hardver s idejom da ćemo taj motor testirati 2019.”

“Mogućnost korištenja toga motora bila je potpuno otvorena.”

Zbog manjka interesa novih proizvođača, Formula 1 odlučila je zadržati MGU-H i 2021. jer bi njegovo izbacivanje stvorilo samo dodatni trošak trenutnim proizvođačima koji bi morali ulagati u novi koncept pogonske jedinice.

Porsche 919 Hybrid under skin

Porsche 919-V4-WEC-LMP1-turbo-engine-right-rear

Porsche 956 and 919 Hybrid EVO Nurburgring

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Russell mijenja Hamiltona na VN Sakhira, Aitken debitira u Williamsu

George Russell zamijenit će Lewisa Hamiltona u Mercedesu na pretposljednoj utrci sezone u …